Koç 59 yıl önce kurmuştu: İzocam sektörün dev şirketini satın aldı

Koç 59 yıl önce kurmuştu: İzocam sektörün dev şirketini satın aldı
Koç Holding'in 59 yıl önce kurup 2006 yılında Fransız- Kuveyt ortaklığına sattığı İzocam, sektörün tek yerli yalıtım fabrikası olan Kayseri'deki Terrawool'ü satın aldı. Satışın Rekabet Kurumu onayı geldi.

2006 yılında Kuveyt ve Fransız ortaklığın Koç'tan satın aldığı İzocam, Kayse­ri’nin en önemli şirketlerinden His Yalıtım İzolasyon’u satın aldı.

Terrawool Rekabet Kurulu onayının ardından Compagnie de Saint-Gobain S.A ve Kuveyt­li iş insanı Kutayba Yusuf Ah­med Alghanım tarafından ku­rulan ortak girişimin oldu.

Terrawool (His Yalı­tım) Hakkında

Kayseri-İncesu'daki organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren His Yalıtım 250 bin m2 arazi üzerine 50 bin m2 kapalı alanı bulunan tesisiyle %100 yerli sermayeli Türkiye’nin en büyük tesisi olma özelliğini taşıyor.

whatsapp-image-2024-10-25-at-12-02-14.jpeg
Terrawool'ün Kayseri'deki tesisi

İzocam Hakkında

Koç Grubu’nun 1965 yılında kurduğu ve sonrasında ise ana hissedar olduğu Türkiye’nin ilk yerli yalıtım şirketi İzocam, 2006 yılında yabancı sermayeye satılmıştı. İzocam; dünyada 46 ülkeye ihracat yapan ve Tarsus, Dilovası ve Eskişehir'de dört tesisi olan bir şirkettir.

Kaynak:Dünya Gazetesi