Kira sözleşmelerinde yeni dönem. Mehmet Şimşek duyurdu

Kira sözleşmelerinde yeni dönem. Mehmet Şimşek duyurdu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başlıyoruz" diyerek, kira sözleşmelerinin artık e-Devlet üzerinden yapılacağını açıkladı.

Kira sözleşmelerinin artık e-Devlet üzerinden yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni uygulamayı "Reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başlıyoruz. Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız " diyerek duyurdu.

Bu sözleşmelerin e-Devlet üzerinden düzenlenmesine ilişkin çalışmanın, vatandaşların bu yöndeki uyuşmazlıkların çözülmesine ilişkin talepleri üzerine başlatıldığı belirtildi.

Şimşek, kira sözleşmelerinin artık e-Devlet üzerinden yapılmasının bürokrasiyi azaltacağını, böylece vatandaşların işlemlerini artık daha kolay ve güvenli yapabileceğini söyledi.

Şimşek'in kişisel sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşım şöyle:

"Reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başlıyoruz. Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız. Bürokrasiyi azaltarak vatandaşlarımızın işlemlerini kolay ve güvenli yapabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz"

391623.jpg

KİRA SÖZLEŞMESİ E-DEVLETTE NASIL YAPILACAK?

"Kira Sözleşmesi İşlemleri" e-Devlet başlığıyla verilecek ve iki aşamalı devreye alınacak.

Kısa sürede vatandaşların erişimine açılacak ilk aşamada, taşınmaz sahibi gerçek kişi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanacak sözleşme, kiracı tarafından yine e-Devlet üzerinden onaylanacak.

Hizmetin ikinci aşaması da yıl sonuna kadar kullanıma sunulacak. Böylece, emlak danışmanları ve yetki verilen kişiler, sözleşme hazırlayıp taşınmaz sahibi ve kiracının onayına sunabilecek.

Hizmetle kira sözleşmeleri, zaman damgalı "barkodlu belge" olarak oluşturulacak ve belge doğrulama işlemi yapılabilecek.

KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL GEÇERSİZ OLUR?

Kira sözleşmesi (kontrat) sözleşmenin kanuna, ahlaka veya kamu düzenine aykırı olması, taraflardan birinin ehliyetsiz olması, sözleşmenin zorla veya tehditle imzalatılması, kira kontratının yazılı şekil şartına uymaması, kiralanan mülkün kullanımının yasalara aykırı olması gibi durumlarda geçersiz sayılır.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)