Katarlılar Türkiye'den Çekiliyor, Onların Yerine Suudiler Geliyor. Resmen Talip Oluyorlar

Katarlılar Türkiye'den Çekiliyor, Onların Yerine Suudiler Geliyor. Resmen Talip Oluyorlar
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig maçlarının yayın haklarını yeniden ihale edecek. Mevcut yayıncı Katarlı beIN Sports'un Türkiye'den çekileceği iddiaları üzerine TFF, ihale sürecini başlattı.

İhaleye şu ana kadar Saran Grup ve uluslararası DAZN kanalı talip oldu. Ancak ihalede dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Suudi Arabistan merkezli Al-Arabiya kanalı, Fox TV'yi satın alarak Türkiye pazarına girecek. Al-Arabiya, Fox TV'nin dijital platformu üzerinden Süper Lig maçlarını yayınlayacak.

katar1.jpeg

Bu iddianın doğru olması halinde, Süper Lig'in yayın hakları ilk kez bir Arap ülkesine geçecek. Suudilerin ihale için teklif ettikleri rakamın ise TFF'nin beklentilerinin üzerinde olduğu belirtiliyor.

TFF'nin Süper Lig yayın haklarını döviz kuru üzerinden yapmak istediği biliniyor. Katarlılarla yapılan anlaşmada Türk lirası üzerinden anlaşma yapıldığı için, anlaşmanın yapıldığı günden bu yana kulüpler büyük zarar etti. TFF ve kulüplerin aklında olan rakam 200 milyon dolar civarında.

katar3.webp

Suudilerin ihalede teklif ettikleri rakamın bu beklentileri karşılayacağı ifade ediliyor. Bu durumda, Süper Lig'in yayın hakları Suudi Arabistan'a geçecek ve Türkiye futbolu için yeni bir dönem başlayacak.

katar.jpeg

Sonuç olarak, Katarlıların Türkiye'den çekilmesi sonrası Süper Lig yayın haklarını almak için Suudi Arabistan'dan ciddi bir teklif geldi. Suudilerin ihaleyi kazanması halinde, Süper Lig'in yayın hakları ilk kez bir Arap ülkesine geçecek.