İzmir'in Dev Otobüs Şirketi Geride Büyük Bir Soru İşareti Bırakarak Sektörden Çekildi

İzmir'in Dev Otobüs Şirketi Geride Büyük Bir Soru İşareti Bırakarak Sektörden Çekildi
Adı sık sık Kamil Koç ile karıştırılan İzmir'li dev şirket piyasadan çekildi.

Türkiye’nin en büyük otobüs firmalarından biri olan Hakiki Koç Turizm, 63 yıllık geçmişinin ardından piyasadan çekildi.

Hakiki Koç, İzmir'in en büyük otobüs firmalarından biri olarak biliniyordu ve adı sık sık Kamil Koç ile karıştırılıyordu.

hakiki-koc.jpeg

HAKİKİ KOÇ TURİZM NE ZAMAN KURULDU?

Hakiki Koç Turizm, İzmir’in ilk kara yolcu taşıma şirketi olarak 1963 yılında Mehmet Niyazoğlu tarafından kuruldu. Faaliyetlerine dört adet 1960 model Mercedes otobüs ile başlayan firma, zamanla İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara gibi şehirler arası seferler düzenlemeye başladı.

Firma, ilerleyen yıllarda Yunanistan, Bulgaristan, Almanya ve Belçika gibi uluslararası destinasyonlara da seferler düzenleyerek adını duyurdu. 1968-1978 yılları arasında Hac seferlerine başlayarak Suudi Arabistan’a da hizmet vermeye başladı. Sefer sayısını ve filosunu sürekli genişleterek büyümeye devam etti.

KURUCUSU VEFAT EDİNCE HER ŞEY DEĞİŞTİ

Ancak, kurucusu Mehmet Niyazoğlu’nun vefatının ardından firma yönetimi oğullarına geçti. Bu dönemde, iddialara göre, firma 2010 yılında Asya Tur’a satıldı veya daha iyi hizmet sunmak amacıyla geçici olarak faaliyetlerine ara verdi. Ancak 14 yıl geçmesine rağmen Hakiki Koç’un web sitesi hala aktif değil. Otobüs seferleri ani bir duyurunun ardından durduruldu ve firma bir daha piyasada yer almadı.

EN GÜÇLÜ TURİZM FİRMALARINDAN BİRİYDİ

Hakiki Koç Turizm, bir zamanlar bölgenin en güçlü turizm firmalarından biri olarak kabul edilirken, sahibinin vefatının ardından sessizce piyasadan çekildi ve geride büyük bir soru işareti bıraktı.