İsyan ettirecek zam: Yüzde 260 arttı

İsyan ettirecek zam: Yüzde 260 arttı
Bir okul servis ücreti, geçen yıla göre üç katına çıktı! Veliler bu beklenmedik artışla karşı karşıya. Üstelik ders kitaplarına yapılan zam da şaşırtıcı boyutlarda.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Adana’da bulunan Özel Erkan Koleji, okul servis ücretlerine ve ders kitaplarına yaptığı zamlarla gündeme geldi. İddiaya göre, geçen yıl 25 bin TL olan servis ücreti, bu yıl 65 bin TL’ye çıkarıldı. Bu artış, velileri şaşkına çevirdi.

Veliler, bu artışın Adana Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararlarına aykırı olduğunu öne sürüyor. UKOME tarifesine göre, bu rakamın 240 kilometre mesafe için geçerli olduğu belirtiliyor. Oysa bahsi geçen öğrencinin evi ile okulu arasında yalnızca 17 kilometre bulunuyor.

KİTAPLARA ŞAŞIRTICI ZAM

Sadece servis ücretleri değil, ders kitaplarına da büyük zam yapıldığı iddia ediliyor. Veliler, piyasa değeri 4 bin TL olan ders kitaplarının 32 bin TL’ye satıldığını ve okulun kitap listesini paylaşmadığını dile getiriyor. Bu uygulamanın, kitapları dışarıdan temin etmelerini engellemek için yapıldığı öne sürülüyor.

VELİLER TEPKİLİ

Bir veli, “Bu sene okul ücretinden daha fazla parayı servise vermemiz bekleniyor” dedi. Artan maliyetler karşısında veliler, çözüm arayışına girmiş durumda.

Erkan Koleji ise iddialara yönelik açıklama yapmaktan kaçındı.

Kaynak:Cumhuriyet