Volvo'dan Türkiye pazarı için önemli karar

Volvo'dan Türkiye pazarı için önemli karar
İsveçli otomotiv markası Volvo, Türkiye'deki operasyonlarının başına Çekya genel müdürü Alican Emiroğlu'nu getirdi. Yıl sonuna kadar 850 bin araç satma hedefini açıklayan Emiroğlu Türkiye pazarından çekilecek olan modellerin olduğunu belirtti.

Habertürk'ün haberine göre Volvo Türkiye müdürü Alican Emiroğlu 2024 yılına yönelik plan ve stratejileri ile ilgili de hedeflerini açıkladı.

2024 yılında yeni bir rekor kırmayı hedeflediklerinden bahseden Emiroğlu, "Yıl sonu pazar beklentimiz 850 bin adet civarında. Yılın geri kalan 5 ayında satışların yavaşlayacağını düşünüyoruz. Marka olarak 2024’ü, 2023’ün üzerinde kapatmayı planlıyoruz. Böylece, daralan pazarda büyüyerek payımızı artırmak istiyoruz. Binek otomobil pazarında geçen yılki yüzde 1.2 pazar payını artırarak, 2024'ün ilk 7 ayında ulaştığımız yüzde 1.42 ile rekor bir pazar payına ulaştık" diye konuştu.

309535-volvo-xc40-b3-plus.webp

ELEKTRİKLİSİ GELENE KADAR SEDAN SATILMAYACAK

Markanın kompakt SUV modeli XC40'ta artık benzinli motor seçeneğinin sunulmadığını ve otomobilin EX40 ismi ile sadece elektrikli olarak yola devam ettiğini anlatan Emiroğlu, "Sedan modellerimiz ise Çin'de üretildiği için, yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamız da son gümrük vergilerinin etkisi oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz" dedi.

309534-volvo-xc40-b3-plus.webp