Altın fiyatlarında hareketlenme var: 1 Ağustos tarihine dikkat

Altın fiyatlarında hareketlenme var: 1 Ağustos tarihine dikkat
Vatandaşların en büyük yatırım aracı altın olmaya devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları ilgilendirecek önemli bir açıklama yaparak tarih verdi.

Türkiye ekonomisindeki dalgalanmalar hakkındaki uzman yorumları vatandaşlar tarafından sıklıkla takip ediliyor. Yatırımcıları dikkatli olmaya davet eden İslam Memiş bu defa tarih verdi.

Piyasaların ani ve belirgin hareketlere sahne olabileceği zamanları hatırlatan İslam Memiş, vatandaşların yatırım yapacakları dönemde daha tedbirli hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Finans analisti İslam Memiş, dolar karşısında değer kaybetme ihtimali olan varlıkların dar bant aralıklarında olduğunu belirterek gram altın için önemli bir tahminde bulundu.

altiinnn-1.jpg

Amerikan Merkez Bankası'nın 31 Temmuz'daki faiz kararının açıklanmasından önce, alınacak kararın altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini de öngören Memiş, yatırımcıları piyasa reaksiyonlarını takip etmeleri konusunda uyardı.

DÖVİZDE HAYATİ SÜREÇ

Borsa ve döviz piyasalarıyla ilgili değerlendirmeler yapan İslam Memiş, Borsa İstanbul'un haftayı 10,891 puanda kapattığını belirterek bunun dikkat çekici olduğunu ifade etti. Eğer piyasa 10.800 bandında tutunabilirse, 11.000 ve 11.200 bandının hedef olacağını da belirtti.

altin-848fd602674e18f7b1e.jpg

KUR YATAY SEYİR İZLİYOR

Dolar/TL'nin haftayı 33 lira altında bir seviyede kapattığını ekleyen Memiş, not artırımının ardından bu kurum 33 lira altına sarkıp yatay bir seyir izlediğini de açıkladı. Ayrıca 32.80 ile 33.10 bandındaki dolar kurunun önemli olduğunu ve bu seviyelerin takip edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

altin-dolar-4.jpg

ALTINDA PANİK YAPMAYIN

İslam Memiş, altın ve gümüşün ons değerleri ile ilgili olarak Ons altın haftayı %1 artışla 2390 dolar seviyesinden tamamladı. Memiş, ABD borsalarındaki sert satışların altın ve gümüş üzerinde olumsuz etki yarattığını belirterek, bu durumun emtiaların değerini düşürdüğünü ifade etti. Altın için 2380 doların güçlü bir destek olduğunu belirten Memiş, bu seviyenin altında 2360 ve 2320 dolar seviyelerine dikkat çekti.

altin-ceyrekgramtam-1.jpg

YIL SONU ALTIN BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

İslam Memiş piyasadaki genel durumu değerlendirdikten sonra gram altın ve gram gümüşün mevcut ve potansiyel durumu hakkında bilgi verdi. Memiş, "Gram altın şu anda 2565-2579 lira aralığında işlem görüyor. Dolar kurunun stabil olması, gram altının ons altın hareketlerini yakından takip etmesine neden oluyor. Ons altın yükseldiğinde gram altın da yükseliyor, düşünce de aynı şekilde geriliyor," dedi ve yatırımcılara 2580-2680 lira bandını izlemelerini önerdi. Ayrıca yıl sonu için 3000-3500 lira aralığını öngördüğünü belirterek, mevcut varlıkları korumanın ve ilave alım için fırsat kollamanın önemine işaret etti.

Kaynak:Haber Merkezi