İslam Memiş Altın Sahiplerini Uyardı: "Yarın Başlayacak, Hazırlanın"

İslam Memiş Altın Sahiplerini Uyardı: "Yarın Başlayacak, Hazırlanın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, geçtiğimiz hafta altın tarafında yaşanan yüksek düşüşler hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Memiş, düşüşlerin bu hafta devam edeceğini belirterek, altın fiyatlarında görülecek dip seviyelere ilişkin uyarılarda bulundu.

Altın fiyatlarında aşağı-yukarı yönlü kırılmalar tüm hızıyla devam ederken, geçtiğimiz haftaya jeopolitik risk nedeniyle hızlı başlayan altın fiyatları, haftanın kalanında sert şekilde düşüş göstermişti.

Yatırımcıların kriz beklentisi nedeniyle güvenli liman altına yöneldiği haftalarda emtia pazarında tarihi gelişmeler yaşandığını belirten ekonomist İslam Memiş, Kapalıçarşı'da gram altının geçtiğimiz hafta 100 liranın üzerinde düşüş gösterdiğini belirterek, mevcut fiyatların yatırımcılara tarihi fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Memiş, altındaki yükselişin orta ve uzun vadeli tüm hızıyla devam edeceğini aktararak, "Hazırlığa başlayın" uyarısında bulundu ve yatırımcılara şu sözlerle tarih verdi:

goldo1.jpg"Düşüşler kalıcı değil ancak bir süre daha devam edecek. Temmuz ayına kadar manipülasyon piyasası varlığını koruyacak ve hafta kapanışında 2330 dolara kadar gerileyen ons altının 2280 dolara kadar düştüğüne şahit olabiliriz.

"YARINDAN İTİBAREN YENİ DÜŞÜŞ DALGASI GÖRÜLEBİLİR"

O yüzden ons altınla ilgilenenlere uyarım, bu seviyeler alım yapmak için çok uygun. Bundan sonra daha fazla gerilerse de önemli değil çünkü Temmuz ayına hazırlık yapmış olacaksınız. Gram altın yatırımcısına da şunu söyleyebilirim. Ons altın nereye giderse gram oraya gidecek. Dolar kurunda uzun süre bir hareketlilik beklemeyin.

ABD Merkez Bankası'ndan faiz kararı sonrası yapılan açıklamalar faiz indirimlerini daha ileri tarihlere erteledi. Tekrar toparlanan yatay bir süreç görebiliriz karşımızda. Altın, yarın başlayacak açılış sonrasında hızla 2280 dolar seviyesinin altına sarkabilir. Ons altın tarafında 2280 dolar seviyesi güçlü bir destek konumunda. Ancak buraların görülmesi halinde hızlı bir alım gerçekleştirilebilir.

altin6.jpg"TEMMUZ SONRASINDA ALTIN FİYATLARI UÇUŞA GEÇECEK"

Yaşanan düşüşler kısmen haziran ayında da devam edecek ve hep belirttiğimiz bu geniş bant aralığı bazı haftalarda tavan, bazılarında ise tabanı test edecektir. Ancak altın fiyatlarındaki yılın geri kalan bölümüne dair yükselişler kapıda. Temmuz ayına hazırlık yapın çünkü altın yaz aylarıyla birlikte çok büyük bir patlama yaşayacak.