İş Bankası’nın nakit kâr dağıtmasına izin verilmedi

İş Bankası’nın nakit kâr dağıtmasına izin verilmedi
BDDK, İş Bankası'nın hissedarlarına nakden kâr payı dağıtmasına izin vermedi. Banka kâr payı ödemesini genel kurulun onayına sunacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) İş Bankası’nın kar dağıtım izni için yaptığı başvuruyu uygun bulmadı; İş Bankası 2018 yılı net karından kar payı ödememe kararını genel kurulun onayına sunacak.

KAP’ta yer alan açıklamada, “Bankamız, bankacılık mevzuatı çerçevesinde, Esas Sözleşmeye göre kâr dağıtımı izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na başvuruda bulunmuştur. Kurum, bankacılık sektörünün geneline ilişkin özkaynak yapısının olabildiğince güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikası paralelinde kârın bünyede bırakılması gerekliliğinden hareketle, bankamız net dönem kârının Esas Sözleşmeye göre nakden dağıtılması talebini uygun bulmamıştır” denildi.

DÖRDÜNCÜ ÇEYREK NET KÂRI 1.2 MİLYAR

İş Bankası’nın 2018 net kârı yüzde 9.2 artışla 6.8 milyar liraya yükseldi. Bankanın net kârı dördüncü çeyrekte ise yüzde 83 artışla 2.2 milyar lira olarak gerçekleşti. Banka geçen yıl dördüncü çeyrekte 1.2 milyar lira net kâr elde etmişti.

İş Bankası ile ilgili izlenen en önemli konular arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bankada CHP’ye ait payların Hazine’ye devri konusu bulunuyor.

Erdoğan CHP hisselerinin Hazine’ye devredileceğini önce ekim, sonra da şubat ayında dile getirmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de destek vermişti. Ancak bu yönde çıkarılacağı söylenen yasa tasarısı halen Meclis’e gelmiş değil.

Etiketler :