İş Bankası ve Garanti BBVA'dan Promosyon Zammı! Milyonlarca Emekliyi Sevindirecek Gelişme

İş Bankası ve Garanti BBVA'dan Promosyon Zammı! Milyonlarca Emekliyi Sevindirecek Gelişme
Kamu bankalarının promosyon kampanyalarını 8-12 bin TL seviyesine taşımasının ardından özel bankalardan da zam haberi bekliyordu. Konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, özel bankaların da promosyon zammı yapacağının duyurusunu yaptı.

EYT sonrası 2 milyon 250 bin vatandaşın da emekli olmasıyla birlikte Türkiye'deki emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıkarak tarihi zirvesini gördü.

Toplumdaki en kalabalık sosyal sınıfı oluşturan emekliler, yılın ilk ayında aldıkları zam oranına isyan ederken, bekledikleri müjde bayram ikramiyelerinde de yaşanmamış ve ödemeler talep edilenin oldukça altında kalmıştı.

Erdoğan, emeklinin seyyanen zam beklentisine 'kasada para yok' minvalinde yanıtlar verirken, milyonlarca emekli için seçim öncesi ancak banka promosyonlarına yapılacak zam 'müjde' olarak sunuldu. Ancak bu artış ilk aşamada yalnızca Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın oluşturduğu kamu bankaları için geçerli oldu.

8lgrb2vcy-52.pngÖZEL BANKALARDAN PROMOSYON ZAMMI GELİYOR

Buna karşın, promosyon ödemelerinin 28 Mart'ta yapılacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin en büyük özel bankalarıyla da promosyon tutarlarına zam yapılması noktasında anlaşmaya varılma aşamasında olunduğunu belirtti.

Özellikle milyonlarca emekli, geçmiş yıllarda kamu bankalarından daha fazla promosyon verdiği için özel bankalarla anlaşmaya varırken, Garanti BBVA ve İş Bankası tarafından bir yılı aşkın süredir promosyon kampanyalarına bir zam yapılmamakta.

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları sonrasında iki bankanın da harekete geçtiği ve müşterilerini kamu bankalarına kaptırmamak için promosyon zammı çalışmalarını hızlandırdığı öğrenilirken, Ramazan Bayramı öncesinde özel bankaların da zamlı promosyon tutarlarını resmen ilan etmesi bekleniyor.

ÖZEL BANKALARIN PROMOSYON ÜCRETİ NE OLACAK

Güncel olarak en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL ve üzerinde aylık alan emeklilere Garanti BBVA 8 bin 500 TL, İş Bankası ise 7 bin 500 TL promosyon sunmakta.

Yapılacak değişiklik sonrası, iki bankanın da promosyon ödemelerinde tavan tutarını 12 bin TL'nin üzerine çekmesi bekleniyor.

Etiketler :