İş Bankası Raporu! Yabancının Akın Ettiği Hisse Yüzde 60 Yükseldi

İş Bankası Raporu! Yabancının Akın Ettiği Hisse Yüzde 60 Yükseldi
Moody's, Cuma gecesi yaptığı açıklamada Türkiye'nin kredi notunu B3'te teyit ederken not görünümünü durağandan pozitife yükseltti. Para politikasındaki değişim bu kararın temel nedeniydi. Türkiye'nin kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin altında kaldı. Cuma günü Bank of America'nın 6 milyar liradan fazla alım yapmasıyla BIST 100 endeksi yüzde 1,15 artışla 7.986 puandan tamamlandı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Cuma gecesi yaptığı açıklama ile Türkiye’nin kredi notunu B3 olarak teyit ederken not görünümünü ise durağandan pozitife yükseltti. Bu kararın altında yatan ana nedenin para politikasındaki değişim olduğu söylendi.

Ancak Türkiye’nin kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin altında kalmaya devam etti. Cuma günü Moody’s beklentisi bankalar öncülüğünde alımları artırırken, BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,15 artışla 7.986 puandan tamamladı.

Cuma günü Bank of America 6 milyar liradan fazla alım yaptı. İş Yatırım’ın raporuna göre günlük bazda yabancı oranı en çok artan hisse 2,21 bps ile Ekos Teknoloji (EKOS) oldu. EKOS hisseleri haftanın son işlem gününü yüzde 0,83 ekside 53,55 liradan tamamladı. Ancak haftalık bazda yüzde 15’ten fazla prim yapan hisse, aylık olarak yatırımcısına yüzde 60 oranında getiri sundu.

Günlük bazda yabancı oranı en çok artan ikinci ise 1,39 bps ile Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri (BRKSN) olurken onu Sur Tatil Evleri (SURGY) izledi.

BRKSN, son kapanışını yüzde 2,05 değer kaybıyla 28,7 liradan yaptı. Hissede haftalık artış oranı yüzde 20, aylık, yüzde 35 oldu. Taze halka arzlardan SURGY ise yüzde 3,87’lik güçlü kazanımla günü tamamladı. Yatırımcısına bir haftada yüzde 20 gibi güzel bir getiri sundu.

Yabancı oranı azalan hisselerin başında Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş. (DMRGD) yer alırken onu 1000 Yatırımlar Holding A.Ş. (BINHO) ve Dofer Yapı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. (DOFER) izledi.