İmamoğlu müjdeleri peş peşe sıraladı: Yoksula ekmek, su ve süt ücretsiz

İmamoğlu müjdeleri peş peşe sıraladı: Yoksula ekmek, su ve süt ücretsiz
Ekrem İmamoğlu, “Açlığa, yoksulluğa, işsizliğe itirazım var” diyerek çözüm için projelerini anlattı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “Açlığa, yoksulluğa, işsizliğe itirazım var” diyerek, kısa, orta ve uzun vadeli “yoksullukla mücadele” programlarını açıkladı. İmamoğlu’nun açıkladığı projelerden öne çıkan bazıları şöyle:

- Sofra Destek Paketi: Açlık sınırının altındaki aileler HalkEkmek ve HalkSüt satış noktalarından ücretsiz ekmek, süt alabilecek. Ücretsiz damacana suyu alacak.

- Mahalle Çözüm Merkezleri: İstanbul’da geçim sıkıntısı olan her aileye 200 liradan 2 bin 20 liraya kadar aylık destek sağlanacak.

- Öğrencilerin ihtiyaçları: Öğretim yılı başında ihtiyacı olan 500 bin öğrencinin kırtasiye ve üniforma ihtiyaçları karşılanacak.

- Beyaz Eşya Mobilya Çarşısı: Evlilik Destek Paketiyle yeni evlenecek, geliri yoksulluk sınırı altındaki çiftlere 2 bin TL düğün hediyesi verilecek. Kurulacak ‘Beyaz Eşya Mobilya Çarşısı’ndan uygun fiyata eşya sağlanacak.

- Kent Gıda Konseyi: Çiftçiyi koruyacağız. İstanbul çevresi, Trakya ve Marmara Bölgesi için “Bölgesel Ölçekte Tarımsal Koruma ve Üretim Planı” hazırlanarak, İstanbul ve çevresinde yapılan tarımsal üretimi verimli hale getirip artıracağız. Köy pazarları ile üreticiden tüketiciye doğrudan satış sağlayacağız.

- Ulaşım: 0-4 yaş arasında çocuk sahibi kadınlar ile 12 yaşına kadar olan çocuklar, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. 25 yaşın altındaki gençlere, toplu ulaşımda yüzde 40 indirim sağlanacak. Öğrenciler için aylık kart, 50 TL olacak.

- Barınma: KİPTAŞ, İBB’nin mülkiyetinde bulunan arsalarda, dar gelirlilere yönelik 15 bin sosyal konut yapacak. Konutların yüzde 40’ı, kiralık konut olarak üretilecek.

- Atanamayan öğretmenlere istihdam: İstanbul’un 961 mahallesinde kurulacak mahalle evlerinde atanamayan öğretmenler ve emekli eğitimciler, çocuk ve gençlere, ücretsiz danışmanlık hizmeti, ders destek eğitimleri, bireysel gelişim programları, kültürsanat ve sportif faaliyet olanaklarında yardımcı olacak.

Kentsel dönüşümde ‘SÜRGÜN YOK’

CHP İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan’daki Yeşilpınar Mahallesi’nde “Eyüpsultan İmar ve Tapu Paneli”ne katıldı. İstanbul’daki ilçelerde yaşanan tapu sorunlarıyla ilgili bilgi sahibi olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Yurttaşların elinde tapu tahsis belgesi varsa, bu anlamda hak elde etmişse, insanları hakkınızda şüphe etmeye sevk edecek hiçbir davranışta bulunmayacağız. Kentsel dönüşüm sadece bina yapmak değildir. O mahallenin düzenini yitirmemesine, komşulukların dağılıp gitmemesine de dikkat etmektir. İnsanların yerinde dönüşümle yaşadıkları yerde mülk sahibi olmaları sağlanacak. Yani sürgün mürgün yok. Bir bölgede konut fazlası varsa, o bölgede yıllarını geçirmiş, yaşamış kiracılara ucuz konut elde etme konusunda da yardımcı olacağız” dedi.