İki Türk İş İnsanına Soğuk Duş! 523 Bin Dolarlık Sahte Altın Şoku

İki Türk İş İnsanına Soğuk Duş! 523 Bin Dolarlık Sahte Altın Şoku
Altın alma ruhsatı bulunmayan iki Türk iş insanı Gana'da dolandırıldı. İş insanları da ruhsatsız altın satın almakla suçlandı.

Gana’da altın ticareti yapmak isteyen iki Türk iş insanı dolandırıcıların tuzağına düştü. 523 bin dolarlık altın ticaretinde altınların sahte olduğu ortaya çıktı.

Gana Ulusal Güvenlik Ajansı, altın ticaretiyle uğraşan bazı kişilerin iki yabancıyı dolandırmayı planladığı bilgisine dayanarak bir soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, altın ticareti yapan Ö.T. ve M.C.'ın dolandırılmaya çalışıldığı tespit edildi.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre ayrıca, sahte külçe altınları Türk iş insanlarına satmaya çalışan kişiler de belirlendi.

sahte-altin-soku2.jpg

175 KİLO ALTIN ALMAK İSTEDİLER

Düzenlenen operasyonla Ganalı dolandırıcılar gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, iki Türk iş insanının 175 kilo altın almak için bu kişilerle iletişime geçtiği, ancak piyasa koşulları ve fiyatlar nedeniyle sadece 10 kilo altın almak için anlaştıkları ortaya çıktı.

Eyalet Savcı Yardımcılığı tarafından yapılan açıklamada, iş insanlarının da içinde bulunduğu iki araç Havalimanı yolunda durduruldu ve yapılan aramada sahte altınlarla birlikte şüpheli kişiler gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada, altın olduğundan şüphelenilen içinde on metal çubuğun bulunduğu kilitli bir metal kutu ele geçirildi. Ayrıca altın test raporu ve para transferine ilişkin bir onay mektubu da ele geçirildi. Ancak, yapılan incelemede metal çubukların sahte olduğu tespit edildi.

sahte-altin-soku1.jpg

523 BİN DOLAR

Savcılık tarafından yapılan incelemede Türk iş insanlarının altın satın alma ruhsatlarının olmadığı belirlendi. Dolandırıcılar ifadelerinde, iki Türk'ün Benkotec Rafinerisi'nin hesabına 523.000,00 ABD doları tutarındaki tutarı aktardığını söyledi. Yine dolandırıcıların sahte altınlar için gerçek olduklarına dair bir altın test raporunu da iş insanlarına sundukları ortaya çıktı.

Aralarında Türk iş insanlarının da bulunduğu tüm sanıklar kefaletle serbest bırakıldı. Ancak, sahte 10 kilo altını Samuel Adu Kumi ve Abubakar Sadık'tan ruhsatsız satın alan iki iş insanı da "ruhsatsız altın satın almakla" suçlandı. Dava devam ediyor.