İddia: Hükümet yılbaşında çalışana ve emekliye bu zammı yapacak

İddia: Hükümet yılbaşında çalışana ve emekliye bu zammı yapacak
10 Haber yazarı Erdal Sağlam, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın yabancı yatırımcılara zam planını açıkladığını öne sürdü.

10 Haber yazarı Erdal Sağlam köşesinde şu iddialarda bulundu:

* Kamu zamları yağmur gibi gelmeye devam ederken, hükümetin yılbaşında çalışan ve emeklilere en çok yüzde 20 zam planladığı açığa çıktı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın yabancı yatırımcılardan gelen sorular üzerine, yılbaşında yüzde 15-20 zamma göre kendi hesaplarını yaptıklarını söylediğini öğrendik.

emekli-ikramiye5.jpg

* Karahan geçen ay Londra’da yabancı bir aracı kurumun düzenlediği toplantıya katılıp, sunumunu yaptıktan sonra toplantıya katılan yatırımcılardan gelen soruları yanıtlamış. Gelen sorulardan biri yılbaşında asgari ücrete, çalışanlara ve emeklilere yılbaşında kaç zam yapılacağı, hesaplarını hangi orana göre yaptıkları yönündeymiş. Bu soru üzerine Karahan, 2024 yılı başında yapılan zamların yüksek oranlı olduğunu, dolayısıyla asgari ücretli ve diğer çalışanların bu yıl enflasyon farkı olarak bir şey alamayacaklarını söylemiş.

emekli10.jpg

* Bunun ardından ise 2025 yılı için belirledikleri enflasyon hedefinin yüzde 14, belirlenen enflasyon koridorunun üst sınırının yüzde 21 olduğunu hatırlatarak, ‘Biz de hesabımızı buna göre yapıyoruz, yılbaşı zamları yüzde 15 en fazla yüzde 20 oranında yapılacak’ demiş.

Kaynak:10 Haber