Hintli milyarder, Bezos'u yerinden etti

Hintli milyarder, Bezos'u yerinden etti
Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Hintli iş adamı Gautam Adani'nin Bloomberg Milyarder Endeksi'ndeki sıralamasını yükseltmesiyle, dünyanın en zengin ikinci insanı unvanını kaybetti.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Hintli iş adamı Gautam Adani'nin Bloomberg Milyarder Endeksi'ndeki sıralamasını hızla yükseltmesiyle dünyanın en zengin ikinci kişisi olma konumunu kaybederek 3'üncü sıraya geriledi. Uzun süredir beyaz teknoloji girişimcilerin hakim olduğu Bloomberg listesinde ilk kez Asya'dan bir kişi bu kadar üst sıralarda yer aldı.

Bloomberg'e göre, Bezos'un net değeri, dün daha geniş bir hisse senedi satışı sırasında teknoloji hisselerinin hasar görmesiyle, 145,8 milyar dolara düştü. Amazon hisseleri erken işlemlerde yüzde 3 düşüşe uğradı ve hisse senedi bu yıl yüzde 25'ten fazla değer kaybetti.

14'üncü sırada başlayıp 2'nci sıraya yükseldi

CNN'in haberine göre, halen 260 milyar dolarlık servetle dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın arkasını kollaması gerekebilir. Yıla 14'üncü sırada başlayan Adani'nin 2'nci sıraya yükselmesi 10 aydan kısa sürdü.

Adani'nin büyük ölçüde genişleyen Adani Group holdingine bağlı 146,9 milyar dolarlık serveti, Musk'ın 260 milyar dolarının gerisinde kalıyor. Grup, son yıllarda gelişen limanlar ve kömür de dahil olmak üzere bir dizi işletmeyi yürütüyor.

Asya'nın en zengini

Bazı Adani şirketlerinin hisseleri Haziran 2020'den bu yana yüzde binden fazla artış göstererek, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin kalkınma için öncelik verdiği altyapı ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda holdingin gücüne ilişkin yatırımcı optimizmini yansıttı. Grubun ana şirketi Adani Girişimcilik'in hisseleri 2022'de yüzde 115'ten fazla artış gösterdi.

Şubat ayında Adani, Hintli iş adamı Mukesh Ambani'yi geride bırakarak Asya'nın en zengin insanı olmuştu.

halktv.com.tr // Dış Haberler