Herkesin Merak Ettiği 'Asgari Ücret Ne Kadar Olacak' Sorusunun Yanıtı Arşivde

Herkesin Merak Ettiği 'Asgari Ücret Ne Kadar Olacak' Sorusunun Yanıtı Arşivde
Asgari ücrette gözler üçüncü toplantıda. Asgari ücrette rakam netleşiyor. Son beş yılın incelemesine göre ortaya bir rakam çıktı.

Asgari ücret komisyonunun 18 Aralık'taki ikinci toplantısından bir rakam çıkmadı, gözler 3. toplantıda. Komisyonun ne zaman toplanacağı henüz açıklanmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu tarihi kısa bir süre içinde açıklaması bekleniyor.

SON BEŞ YILDAKİ ENFLASYON ORANLARI VE ASGARİ ÜCRETTEKİ ARTIŞLAR ŞÖYLE

enflasyon.jpg

Son 5 yılda Türkiye'deki asgari ücret artışlarıyla enflasyon arasındaki ilişkiyi incelediğimizde, dikkat çekici bir bağlantı ortaya çıkıyor. Asgari ücret artışları, ilgili yılın enflasyon oranının altına düşmemiş. Yapılan hesaplamalara göre, 2024 yılı için öngörülen asgari ücret artışının yüzde 40'ın altında olmayacağı tahmin ediliyor. Bu durum, yeni yılda asgari ücretin 15 bin 962 TL'ye kadar yükselebileceği anlamına geliyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2. toplantısı, 2024 yılı asgari ücretini belirleme sürecinde önemli bir adım oldu. Şimdi, milyonlarca çalışanı etkileyecek olan asgari ücret artışının detayları, 3. toplantıda ortaya çıkacak. Son beş yıla ait veriler, Türkiye'de asgari ücret artışlarının hiçbir dönemde enflasyon oranının altına düşmediğini gösteriyor. TCMB ve TÜİK verilerine göre, enflasyon ne kadar yükselirse, asgari ücrete yapılan zam da o kadar yüksek olmuş.