Her Ay 12 Bin liralık Desteği Duyan Koştu: İki Günde Binlerce Kişi Başvurdu!

Her Ay 12 Bin liralık Desteği Duyan Koştu: İki Günde Binlerce Kişi Başvurdu!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde çalışan annelere yönelik 1 yıllık destek ödemesi için düğmeye bastığını duyurmuştu. Annelerin pür dikkat beklediği haber Resmi Gazete’de yayımlanmış başvuru detaylarını Vedat Işıkhan belli etmişti. İki günde rekor katılımın olduğunu belirten Işıkhan şimdiden 12 bin 246 kişi başvurduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere yönelik 325 euro destek projesinin büyük bir ilgi gördüğünü belirtti. Başvuruların başladığı ilk iki gün içinde toplamda 12 bin 246 kişi projeye başvurdu. Proje kapsamında her ay ortalama 7 bin kadının (3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı) kayıtlı istihdamı desteklenecek.

KESİN KAYITLAR TEMMUZ’DA TAMAMLANACAK


Bakan Işıkhan, kadın istihdamını artırmanın ve kayıtlı istihdam ile kadınların geleceğini güvence altına almanın öncelikli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. Bu kapsamda hayata geçirilen "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II)" 20 aylık bir süreyi kapsıyor. Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde 0-24 aylık çocuğu olan çalışan anneler projeye başvuru yapabiliyor. Bakan Işıkhan, "Projemizin bütçesi 15.3 milyon euro ve aylık her bir çalışan anne için 325 euro destek verilecektir. Ön kayıtlar 3 Haziran’da başladı ve yoğun talep görüyoruz. Kesin kayıtlar Temmuz ayında tamamlanacak ve teşvik ödemeleri Ağustos 2024 itibariyle başlayacak. Proje 25 Ekim 2025 tarihinde sona erecek." dedi.

adsiz-tasarim-7.png

İŞ-POZİTİF PROJESİ


Bakan Işıkhan, kadın istihdamını artırmayı hedefleyen diğer projelerden de bahsetti. Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan İş-Pozitif Projesi kapsamında bugüne kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık edildi. Bakan Işıkhan, "Bu rakamların daha da artmasını hedefliyoruz. Gençler ve engelliler için de benzer projeleri hayata geçirmek istiyoruz." diye ekledi.

WOMEN-UP PROJESİ


Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla 2021 yılında hayata geçirilen Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile ilgili de bilgi verdi. Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde 4 bin kadın iş verene, işyerlerinde ilave olarak işe aldıkları 4 bin kadın çalışandan dolayı 25 ayda toplamda 635,9 milyon lira ödeme yapıldı.

afdf401ab2912cfb519bc16e6a8b18fc.jpeg

Bu projeler, kadın istihdamını artırmayı ve kayıtlı çalışmanın yaygınlaşmasını hedefleyen önemli adımlar olarak dikkat çekiyor. Çalışan anneler ve bakıcılar için büyük bir fırsat olan bu destek projeleri, kadınların iş gücüne katılımını teşvik ederken, ekonomik bağımsızlıklarını da sağlamlaştırıyor.