Hepsiburada'nın neden satıldığı ortaya çıktı

Hepsiburada'nın neden satıldığı ortaya çıktı
Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz Hepsiburada'nın Doğan Ailesi'ne ait olan yüzde 65.41 hissesini geçtiğimiz hafta satın almıştı. Kaspi.kz'nin CEO'su Mikhail Lomtadze satın alma araştırmaları sırasında neden Hepsiburada'yı tercih ettiğini açıkladı.

Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz Hepsiburada'nın sahibi D-Market'in yüzde 65,41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmıştı. Kazakistanlı şirketin CEO'su neden Hepsiburada'yı tercih ettiklerini açıkladı.

TÜRKİYE'NİN NEDEN ÇEKİCİ OLDUĞUNU AÇIKLADI

Kaspi.kz CEO'su Mikhail Lomtadze, şirketlerinin Hepsiburada'ya sadece para yatırmadığını aynı zamanda geliştirdikleri güçlü teknoloji ve deneyimi de paylaşacaklarını belirtti. Kaspi.kz, her yıl teknolojiye büyük yatırımlar yaparak hem kendi hizmetlerini geliştiriyor hem de küçük işletmelerin büyümesine katkı sağlıyor. Bu deneyimi Hepsiburada ile birleştirerek daha da büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

Şirket CEO'su Lomtadze "Böyle kararlar almak sezgi ve analizin yarı yarıya karışımını gerektirir. Türkiye pazarı yapısı, ekonomisi ve 85 milyondan fazla insanı ile büyük pazar hacmi nedeniyle bize çekici geliyor. Ancak, asıl etken şirketin kendisi. Hepsiburada'nın güçlü bir yönetimi ve vizyonu var" dedi.

"TEKNOLOJİMİZİN DÜNYANIN EN İYİSİ OLDUĞUNA İNANIYORUM"

Lomtadze, "Bir ülke hizmet geliştiren ve önemli yatırımlar yapan bir şirkete sahip olduğunda, yerel işletmelerin rekabet gücü artar. Bu olmadan, yabancı ticaret platformları hakim olurdu ve KOBİ'lerimiz rekabet edemezdi. Şimdi, girişimcilerimiz ülke çapında ticaret yapabilir ve malları doğrudan müşterilere teslim edebilir. Teknolojimizin dünyanın en iyisi olduğuna inanıyorum" dedi.

Kaynak:CNBC-e