Havalimanlarında yeni dönem: Alkol kısıtılaması talep edildi!

Havalimanlarında yeni dönem: Alkol kısıtılaması talep edildi!
Uçuşlarda şiddet olayları arttı, O'Leary çözümü havalimanlarında alkol kısıtlamasında görüyor. Yeni önlemler geliyor mu?

Ryanair CEO'su Michael O’Leary, uçaklarda artan şiddet olayları nedeniyle havalimanlarında alkol tüketimine sınırlama getirilmesini önerdi. O’Leary, her yolcunun uçuş başına sadece iki içecek ile sınırlandırılmasının, uçuş sırasında ortaya çıkan antisosyal davranışlar ve şiddet vakalarını azaltmada etkili olabileceğini savundu.

The Daily Telegraph'a konuşan O’Leary, haftalık olarak uçuşlarda şiddet olayları yaşandığını ve bu olayların büyük çoğunluğunun alkol ve diğer maddelerin bir araya gelmesinden kaynaklandığını belirtti. O’Leary, "İnsanların alkol tüketimini tamamen engellemek istemiyoruz, ancak sürücülerin alkollü araç kullanmalarını yasaklıyoruz ve yine de onları 33.000 feet yükseklikte uçaklara alıyoruz," dedi. Özellikle grup halinde seyahat eden yolcuların, biniş kapısında sarhoş olup olmadıklarının belirlenmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

O’Leary, uçuş görevlileri ve diğer yolcuların bu durumdan olumsuz etkilendiğini ve uçuş gecikmelerinin daha fazla alkol tüketimine fırsat verdiğini ifade etti. "Eskiden, aşırı alkol alan yolcular bir noktada uykuya dalardı; ancak artık bu kişiler genellikle başka maddeler de kullanıyor," diye ekledi.

Bu karışımın daha agresif davranışlara yol açtığını ve bu durumun yönetilmesinin zorlaştığını vurgulayan O’Leary, özellikle İbiza ve bazı Yunan adaları gibi "parti destinasyonlarına" yapılan uçuşlarda personelin yolcuların bagajlarını kontrol ettiğini belirtti. Bu destinasyonlar, Ryanair'in en fazla sorun yaşadığı bölgeler arasında yer alıyor.


Kaynak:Airporthaber