Halkın yüzde 70’i iftarı evde yapıyor

Halkın yüzde 70’i iftarı evde yapıyor
Areda Piar’ın yaptığı Ramazan araştırmasına göre, dışarıda iftar yapmayanların oranı yüzde 70’e çıktı.

Areda Piar, Ramazan ayı için bir araştırma gerçekleştirdi.

Yapılan araştırmada, Türkiye’de vatandaşların dışarıda iftar yapma oranları, tercih ettikleri mekanları ve iftar menüleri hakkındaki düşünceleri yer aldı.

DIŞARIDA İFTAR YAPMA ORANI OLDUKÇA DÜŞÜK

Araştırma sonucunda, vatandaşların yüzde 45,8’i iftarlarını evde yapmayı tercih ediyor.

Yüzde 37,5’lik bir kesim ise özel günler, arkadaş veya akraba buluşmalarında kafe ve restoranlara gidiyor.

Yüzde 14,2 yalnızca iki veya üç kez iftarını dışarıda yaparken, yüzde 1,7’lik bir grup haftada birkaç kez restoran veya kafeleri tercih ediyor.

Dışarıda iftar yapanlar en çok orta segment restoran tercihi yapıyor.

Araştırma sonucu şu şekilde:

- Yüzde 67,8 orta segment restoranları seçiyor.

- Yüzde 17,8 belediye sosyal tesislerini tercih ediyor.

- Yüzde 14,4 ise lüks restoranları tercih ediyor.

- Yüzde 68’lik kesim fiyatların artışı nedeniyle dışarıda iftar yapmayı düşünmüyor.

- Yüzde 20,6 önceki yıllara kıyasla daha az dışarıda iftar yaptığını belirtiyor.

- Yüzde 52,5, kişi başı 500 TL ve altı menüleri tercih ediyor.

- Yüzde 30,7, kişi başı 500-1000 TL arası menüleri seçiyor.

- Yüzde 10,3, 1000-1500 TL arası iftar menülerine yöneliyor.

- Yüzde 76,4 menü fiyatlarının yükselmesini fırsatçılıkla ilişkilendiriyor.

- Yüzde 34 ise fiyat artışlarının maliyetlerden kaynaklandığını düşünüyor.

- Yüzde 73,7 fiyat uygunluğunu en önemli kriter olarak görüyor.

- Yüzde 58 lezzet ve kaliteye öncelik veriyor.

- Yüzde 30,7, iftar menülerinde daha ekonomik seçenekler görmek istiyor.

- Yüzde 78,6, popüler restoranların Ramazan menülerini gereğinden fazla gösterişli bulduğunu belirtiyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi