Halka arza girenler büyük zarar etmişti. O şirket Borsada görülmemiş skandala imza attı

Halka arza girenler büyük zarar etmişti. O şirket Borsada görülmemiş skandala imza attı
Geçtiğimiz yıl başlayan ve milyonlarca vatandaşın katıldığı halka arz furyası küçük yatırımcıyı batırma noktasına getirdi. Halka açılan ve yatırımcısına zarar ettiren şirket sayısı 26'ya yükseldi. Bu yıl yatırımcısına en fazla zararı yaşatan Koton oldu. Koton Mağazacılık şirketinin yatırımcıdan topladığı parayı faize yatırması şok etkisi yarattı.

Ufak yatırımcı görülmemiş zararla Borsa'yı terk edecek hale geldi. Altınını, faizdeki parasını bozdurup ekonomistlerin tabiri ile "harçlık için" halka arza giren yatırımcının girdiği halka arzlardan en büyüğünü Koton Mağazacılık yaşattı.

KOTON YATIRIMCIDAN TOPLADIĞI PARAYI FAİZE YATIRMIŞ

Para Medya'nın haberine göre halka açılıp yatırımcısına zarar ettiren şirket sayısı 26 oldu. Bu yılın en büyük zararını ettiren şirketi Koton oldu. Koton sadece ettirdiği zararla değil aldığı kararla da Borsa tarihine geçecek bir işleme imza attı.

Mayıs ayında 30.50 TL’den halka arzı yapılan şirketin hisse senedi yaklaşık 5 aydır sürekli düşüyor. Yatırımcının kaybı yüzde 40’ı geçerken asıl skandal şirketin bilançosunda ortaya çıktı.

Yatırımcılardan büyümek için para toplayan şirket, halka arz gelirinin 652 milyon lirasını faizde değerlendirdiği ortaya çıktı. Şirket yatırımcının parasını ticaretle büyütmek yerine faize yöneltmeyi tercih etmiş. Bu tercihten tam 31 milyon lira kar ettiği ise bilanço rakamlarında yer alıyor.

gzncwnyxyambf2l-979x1024.jpeg

Kaynak:Para Medya