Haberi alan PTT'ye koştu! O kişilere 2 bin 891 TL verilecek

Haberi alan PTT'ye koştu! O kişilere 2 bin 891 TL verilecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılı için öenmli bir sosyal destek programını duyurdu. Bakanlık, vefat eden yakınlarının ardından maddi yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar için bir kez ödenecek 2.891 TL tutarında yardım sağlayacak.

Yardım ödemesi, 3294 sayılı yasa kapsamında, 15 Nisan 2022 tarihinden sonra vefat eden yakınlarının ardından sosyal destek arayan Türk vatandaşlarına yönelik olarak sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım alan aileler arasında doğrudan ölüm belgeleriyle işlem yapacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından her hafta temin edilen vefat listeleri doğrultusunda yardımlar ilgili ailelere ulaştırılacak.

Picture background

BAŞVURU ŞARTLARI

Bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar için başvuru süreci oldukça basit. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden online olarak yapılabilecek. Ayrıca, e-Devlet üzerinden başvuru yapma imkanı olmayan vatandaşlar, yerel SYDV ofislerine giderek de başvuruda bulunabilirler. Başvuru için gereken belgeler arasında kimlik belgesi ve vefat eden kişiye ait ölüm belgesi bulunmaktadır.

Picture background

ANINDA BANKA HESAPLARINA YATIRILACAK

Başvurular onaylandığında, 2.891 TL tutarındaki sosyal yardım ödemesi hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak veya en yakın PTT şubesinden temin edilebilecek. Bu destek, vefat eden kişinin yakınlarına maddi açıdan önemli bir rahatlama sağlayacak ve sosyal yardımların geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyecek.

Bu program, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ilkeleri doğrultusunda, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmayı amaçlamaktadır. Daha fazla bilgi ve başvuru işlemleri için e-Devlet Kapısı veya yerel SYDV ofisleri üzerinden işlem yapılabilir.'