Gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı!

Gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı!
Gram altın fiyatları, tahmin edilen artış trendine giriş yaptı. Bugün Kapalıçarşı’daki güncel altın fiyatları herkesi ekrana kilitledi ve şaşkınlık içinde bıraktı. Gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı.

Geçtiğimiz haftayı rekor seviyede tamamlayan altın, yeni haftaya da yüksek bir başlangıç yaptı. Ons altının 2.500 doların üzerine çıkması, gram altın fiyatlarına da yansıdı. Dolar kurundaki artışla birlikte gram altın 2.749 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın fiyatlarının yönü, ABD Merkez Bankası Fed'in alacağı kararlara odaklanmış durumda. Fed'in Eylül ayında faizleri düşürmesi bekleniyor, bu da altın fiyatlarını yukarı çekiyor. Ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilim de risk algısını artırarak altın fiyatlarını destekliyor.

thumbs-b-c-37d321a0739ed400b5496773f930734d.jpg

İÇ PİYASADA KAR SATIŞLARI

İç piyasada ise altın tasarrufu sahipleri kar satışına başladı. Kapalıçarşı’da altın alım satımında hareketlilik gözlendi. Döviz ve Altın Piyasası Uzmanı Adnan Kapukaya altındaki yükselişe ilişkin açıklamalarda bulundu. Kapukaya, "Altın da rekor geçtiğimiz hafta kırılmıştı bu hafta da devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın Eylül ayı itibariyle faiz indirimine gideceği yönünde beklentiler var. Bu durum altın fiyatlarına artış olarak yansıyor. Enflasyondan korunmak isteyen vatandaşlar altına yöneliyor. Altın da ki yükseliş de vatandaşların beklentisini karşılıyor. Şu anda Kapalıçarşı’da kar satışları da görülüyor. Vatandaşlar altın yatırımını uzun vade olarak değerlendirmeli, aynı zamanda işlemesiz altınların yatırım olarak tercih edilmesini öneriyoruz" dedi.

thumbs-b-c-d7e018e6c7ec445614caa478e976e00e.jpg

KAPALIÇARŞI ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı’da gram altın 2 bin 749 liradan, çeyrek altın 4 bin 485 liradan, yarım altın 8 bin 960 liradan, tam altın 17 bin 865 liradan alıcı buluyor.

Kaynak:Haber Merkezi