Gram Altın İçin Kritik Seviye Açıklandı: Bundan Sonrasına Dikkat!

Altın ve gümüş fiyatları, jeopolitik tansiyon ve FED endişelerinin azalmasıyla yeni haftaya alıcılı başladı. Analistler, Çin-Tayvan gerginliği ve Orta Doğu’daki saldırıların güvenli liman talebini artırdığını belirtti.

Altın ve gümüş fiyatları, jeopolitik tansiyon ve FED endişelerindeki azalma nedeniyle yeni haftaya alıcılı başladı. Yapı Kredi'nin analizine göre, altın son günlerde 2.400 USD seviyesinin altına indi. Gümüş ise 30 USD seviyesinin üzerinde kalmayı başardı. Analistler, Çin-Tayvan gerginliği ve Orta Doğu’daki saldırıların güvenli liman talebini artırdığını belirtti. Michigan güven ve enflasyon beklentileri verilerinin beklentilerden iyi gelmesi, altını 2.290-2.400 USD bandına soktu. Gümüş için 30 USD seviyesi güçlü destek olarak izleniyor.

317508.webp

“FED FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ ERTELENDİ”

Ahlatcı Yatırım Sabah Bülteni'nde, ons altının geçen haftayı düşüşle kapattığı belirtildi. FED'in faiz indirim beklentilerinin Eylül ayına ötelendiği algısı fiyatlanıyor. Banka yetkilileri, faiz indirimi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini vurguladı. ABD’de piyasaların tatil nedeniyle kapalı olduğu belirtilirken, teknik olarak ilk destek noktası 2.340 USD seviyesinde bulunuyor. Yükselişlerde ise 2.350 USD seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ilk direnç seviyesi 2.360 USD olarak takip edilecek.

GRAM ALTIN FİYATLARI YATAY SEYREDİYOR

Gram altın fiyatları, kurda yaşanan yatay sıkışık fiyatlama nedeniyle sınırlı etki gösteriyor. Ahlatcı Yatırım'ın Sabah Bülteni'ne göre, gram altın fiyatlamasının ons altın fiyatlamasına paralel hareket etmesi bekleniyor. Yurt içinde bugün güven endeksi açıklanacak. Teknik olarak ilk destek noktası 2.420 TL seviyesinde izleniyor. Yükselişlerde ise 2.430 TL seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda ilk direnç seviyesi 2.440 TL olacak.

altin112.webp

“ALTIN FİYATLARINDA KÜÇÜK SIÇRAMA BEKLENİYOR”

Altın fiyatları, yatırımcıların bu hafta açıklanacak önemli enflasyon raporu öncesinde yükselişe geçti. Spot altın, Cuma günü 2.325,19 USD ile iki haftanın en düşük seviyesini gördü. Sabah saatlerinde %0,4 artışla ons başına 2.342,73 USD oldu. City Index analisti Matt Simpson, "Altının 2.280-2.300 USD bölgesini yeniden test etmeden önce küçük bir sıçrama yapabileceğini" belirtti. ABD Merkez Bankası’nın çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi Cuma günü açıklanacak. Reuters teknik analisti Wang Tao’ya göre, spot altın 2.352 USD direncini test edebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma, 2.363 USD'ye doğru yolu açabilir.