Gözler ışıl ışıl: Nebati, Suudi mevkidaşıyla bir araya geldi

Bakan Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Al Kasabi ile görüştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid bin Abdullah Al Kasabi ile bir araya geldi.

Nebati, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Al Kasabi ile son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Görüşmemizde, ülkelerimiz arasındaki ekonomik, ticari ve finansal işbirliğimizi değerlendirdik. Sayın Bakan ile işbirliğimizi sözkonusu alanlarda daha ileri noktalara taşıma hususunda mutabık kaldık" ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan'dan 5 milyar dolar

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin Riyad'a devredilmesiyle Anlara ile buzların çözülmesi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın baş başa görüşmüştü. Sözkonusu görüşmede gündeme gelen sermaye akışının ilk sinyali ise geçtiğimiz hafta gelmişti. İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre, Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı TCMB’ye 5 milyar dolar aktarma görüşmelerinin son aşamada olduğunu açıklamış Hazine de haberi doğrulamıştı.

Middle East Eye sitesinde Ragıp Soylu imzasıyla yayımlanan haberde Türkiye’nin Suudi Arabistan’dan 20 milyar dolarlık finansman arayışında olduğu öne sürülmüştü. Haberde, para girişi için Suudi Arabistan ile teknik düzeyde görüşmelerin devam ettiği bilgisi bir Hazine yetkilisi tarafından da teyit edilmişti.

halktv.com.tr // Ekonomi Servisi

Kaynak:halktv.com.tr Ekonomi Servisi