Giresun'dan Yola Çıkıyor, Cezayir, Dubai, Venezuela, Sri Lanka, Senegal, Mauritius ve Türkmenistan'a Gidiyor

Giresun'dan Yola Çıkıyor, Cezayir, Dubai, Venezuela, Sri Lanka, Senegal, Mauritius ve Türkmenistan'a Gidiyor
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden yapılan fındık ihracatının değerde yüzde 36 arttığını ve İtalya'ya yapılan ihracatın yüzde 19 arttığını belirtti. Toplam gelir 478 milyon 812 bin 362 dolar.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden yılın ilk dört ayında 81 ülke, özerk ve serbest bölgeye fındık ihraç edildiğini açıkladı.

Kalyoncu'nun verdiği bilgilere göre, bu dönemde yapılan fındık ihracatından 478 milyon 812 bin 362 dolar gelir elde edildi. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36'lık bir artışı temsil ediyor.

İTALYA'YA FINDIK İHRACATI ARTTI

İtalya'ya yapılan fındık ihracatında belirgin bir artış yaşandı. Bu dönemde İtalya'ya 123 milyon 292 bin 619 dolarlık fındık satışı gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu rakam yüzde 19 artış gösterdi.

Kalyoncu, İtalya'nın yanı sıra en fazla fındık satılan diğer ülkelerin Almanya ve Polonya olduğunu belirtti. Almanya'ya 91 milyon 574 bin 516 dolar, Polonya'ya ise 38 milyon 574 bin 893 dolarlık fındık ihraç edildi.

FINDIK İHRACATINDA ÜLKE ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

Kalyoncu, fındık ihracatında ülke çeşitliliğine dikkat çekti. Cezayir, Dubai, Venezuela, Sri Lanka, Senegal, Mauritius ve Türkmenistan gibi ülkelere de fındık satışı gerçekleştirildiğini vurguladı.

Kaynak:AA