Gazeteci Fatih Altaylı Yazdı: ABD'nin Dev Bankasından Müşterilerine "Türkiye'de Hesap Açın" Önerisi

Gazeteci Fatih Altaylı Yazdı: ABD'nin Dev Bankasından Müşterilerine "Türkiye'de Hesap Açın" Önerisi
Gazeteci Fatih Altaylı, bugün kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında ABD'li banka devinin yatırımcılarına "Türkiye'de hesap açın" önerisinde bulunduğunu yazdı. Altaylı yazısında "Türk halkının parasını ABD’li zenginlere aktarıyorlar. Mehmet Şimşek, ABD’li zenginler dolarlarına daha çok gelir elde etsinler diye size vergi koyuyor" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı bugün çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. Yazıda ABD'nin en ünlü bankası Bank of America'nın yatırımcılarına gönderdiği mektupta "Türkiye’de banka hesabı açın" önerisinin yer aldığı ifade edildi.

Bank of America, yolladığı mektupta yatırımcılarının 'kılını bile kıpırdatmadan' kazanç sağlayacağını söyledi.

fatil-altayli.webp

"Türkiye soyuluyor" diyen Altaylı'nın yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Bank of America’nın dediği özetle şu:

Dolarlarınız Türk lirası ile değiştirin ve 6 ay vade ile Türkiye’de bankaya yatırın. Yüzde 50’nin üzerinde bir faiz getirisi elde edeceksiniz. Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı önümüzdeki altı 6 ay için yüzde 12 ila 15 arasında öngörülüyor. Bu durumda altı ay içinde yaklaşık yüzde 18 ila 15 arasında net getiri elde etmiş olacaksınız. Net getiriniz yüzde 10 civarında olacak. Şu anda dünyanın hiçbir yerinde daha kazançlı bir yatırım fırsatı görünmüyor."

Altaylı, yazısına şu sözlerle devam etti:

"Kur Korumalı Mevduat ile Türk halkının parasını Türk zenginlere peşkeş çekenler, şimdi Türk halkının parasını ABD’li zenginlere aktarıyorlar.

ABD’liler başta olmak üzere Bank of America’nın 40 ülkedeki müşterileri paralarını Türkiye’de faize yatıracaklar.

bank-of-america.jpg

Yatırdıkları her 10 milyar doları altı ay sonra 11 milyar dolar olarak alıp gidecekler.

Dünyanın hiçbir yerinde elde edemeyecekleri bir kazancı ceplerine atacaklar.

Siz zannediyorsunuz ki, Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, AKP’nin harcamaları için para bulmaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan Boeing 747’lerle gezmeye devam etsin diye sizi en ağır vergiler altında inim inim inletiyor, moto kuryelerin cebindeki üç kuruşa bile bu yüzden göz dikiyor.

Elbette o da var ama asıl neden o değil.

Mehmet Şimşek, ABD’li zenginler dolarlarına daha çok gelir elde etsinler diye size vergi koyuyor."