Fransız devi İzmir merkezli şirketin yarısını satın alıyor

Fransız devi İzmir merkezli şirketin yarısını satın alıyor
Fransız Groupe Atlantic, İzmir merkezli Eneko'ya %50 ortak olmayı planlıyor. Anlaşma sağlanırsa, Fransız şirket Türkiye'deki varlığını güçlendirecek...

Groupe Atlantic, Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmirli Eneko'nun %50 hissesini almayı planlayan Fransız şirket, resmi onay bekliyor. Eneko, üretiminin yarısını Avrupa'ya ihraç ediyor. Bu ortaklık, iklimlendirme sektöründe büyük bir adım olacak.

FRANSIZ DEVİ TÜRKİYE'DE

Groupe Atlantic, İzmir merkezli Eneko'ya %50 ortak olmak için anlaşma aşamasında. Anlaşma gerçekleşirse, Groupe Atlantic, Eneko Havalandırma ve Isı Ekonomi Sistem Teknolojileri'nin yarısını satın alacak. Fransız şirket, bu alımı Atlantic Societe Française de Developpement Thermique SA adlı birimi üzerinden yapacak.

ofis-calismasi.jpg

ENEKO'NUN YÜKSELİŞİ

2004 yılında İzmir-Çiğli'de kurulan Eneko, ısı geri kazanımlı cihazlar ve klima santralleri üretiyor. 2009'dan itibaren klima santrali üretimine odaklanan şirket, üretiminin %50'sini Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediyor. Enerji verimliliğiyle öne çıkan Eneko, sektörde güçlü bir konumda.

GROUPE ATLANTIC'İN KÜRESEL VARLIĞI

Groupe Atlantic, 1973'te Guillot'yu, 1986'da Thermor & Sauter'i, 1989'da Pasific'i satın aldı. Şirket, İsviçreli Ygnis'le başladığı uluslararası açılımını Mısır, Ukrayna ve Türkiye gibi ülkelere taşıdı. 10 farklı ülkede 31 fabrikası bulunan şirket, 13 bin kişiye istihdam sağlıyor ve yıllık 3.2 milyar Euro ciro yapıyor.

116137.webp

TÜRKİYE'DE İLK BÜYÜK ADIM

Groupe Atlantic, Türkiye'deki ilk büyük yatırımını 2016 yılında Erensan'ı alarak yaptı. Erensan, konut ve endüstriyel kazan üretimiyle tanınıyor ve Yozgat'taki fabrikasında 350 kişiyi istihdam ediyor. Şirket, 70 ülkeye ihracat yaparak küresel pazarda etkin bir rol oynuyor.

Kaynak:Haber Merkezi