Bu Kasabada Evler Sadece 1 Euro! Peki, Hedef Ne? Fransa, İtalya'nın İzinden Giderek Dikkat Çekici Bir Adım Attı

Bu Kasabada Evler Sadece 1 Euro! Peki, Hedef Ne? Fransa, İtalya'nın İzinden Giderek Dikkat Çekici Bir Adım Attı
İtalya'daki ünlü kasabaların ardından Fransa'da da bir kasabada evler, sadece 1 euroya satışa çıkarılarak bölgeye turist çekme planı hayata geçiriliyor.

Birkaç yıldır dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, terk edilmiş bölgelerdeki evleri 1 euroya satarak sosyal medyada viral hale gelmişti.

sam-2.jpg

Bu programlar, turistleri çekmek ve azalan nüfusları tersine çevirmeye yardımcı olmayı amaçlıyordu. İtalyan kasabalarının sık sık bu popüler yöntemi denemesinin ardından şimdi de Fransa'daki küçük bir kasaba, kendi 1 euroluk ev programını devreye soktu.

360272-english-saint-amand-montrond-eglise-paroissiale-de-st-armand-is-of-a-benedictine-plan-the-east-end-has-three-apses-with-blind-galleries-dating-from-the-12th-century-the-transept-supports-a-belltower.jpg

ŞARTLARI YERİNE GETİREN ALABİLECEK

Bunun yanı sıra ilgilenenlerin tadilat sonrasında Saint-Amand-Montrond'a taşınmaya da hazırlıklı olmaları gerekiyor.

saint-amand-montrond-13-rue-emile-zola-20220817-01.jpg

9 BİNLİK NÜFUSU VAR

Yaklaşık 9 bin nüfuslu kasabanın Şehir Planlamadan Sorumlu Yardımcısı Francis Blondieau "Evin yeni sahibi Saint-Amand-Montrond'da yaşama planı olan ve oraya gerçekten yerleşmek isteyen ciddi bir aday olmalı. Habertürk'te yer alan habere göre; Bu sistem eski binaların yenilenmesini teşvik etmeyi, boş konut sayısını azaltmayı ve her şeyden önce şehir merkezini canlandırmayı amaçlıyor" dedi.

387440485.jpg

1 Nisan'da başlayan başvurular 15 Haziran'a kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyenlerin başvuruda planları ve finansmanlarına ilişkin detaylı bilgilere yer vermesi gerekiyor. Başvurular ise belediyenin sitesindeki linkten yapılabilecek.

talyankasabak.png

Etiketler :