Fiyatı 4 günde yüzde 40 düştü: Duyanlar pazara koştu

Fiyatı 4 günde yüzde 40 düştü: Duyanlar pazara koştu
Zonguldak’ta bereketli geçen avlanma sezonu, o balığın fiyatını 100 TL'den 40 TL'ye düşürdü.

Zonguldak’ta 4 günde yakalanan 100 ton palamut balıkçı esnafının yüzünü güldürüyor. Palamutun fiyatı 10 gün öncesine kadar 100 TL civarında satılırken, 4 gün içinde yakalanan sayı sayesinde 40 liraya kadar düştü.

Bereketli geçen sezona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kilimli Su Ürünleri Kooperatif Müdürü Bülent Aksu, “Önümüzdeki günlerde balık fiyatlarının daha çok düşeceğini ön görebiliriz. Palamut ağırlıklı olacak. İstavrit, mezgit olacak. Hamsinin biraz az olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Palamutun fiyatı büyüklüğüne göre 75 liraya kadar yükselebiliyor.

1377484.jpg

"PALAMUT 40, BİSKÜVİ 30 LİRA"

Bugün balık sayılarının fazla olduğunu belirten balıkçı Zeki Beybeyoğlu, “Bugün balığımız fazla. Kayığımız 2000 kasaya yakın balık tuttu. Biz de halkımıza dağıtalım dedik. 40 liraya veriyoruz. 75 liraya da balık var. Herkes yesin dedik. İlk başta balık 150 liraydı. Sonra 100 lira oldu, 75’e indi. Benim kayık 2 bin kasa tutunca ben de halka dağıtıyorum, 40 liraya. Bisküvi bugün 30 lira” diye konuştu.

palamut.jpg

"HALKIMIZ UCUZ BALIK YİYECEK"

Bülent Aksu, bu sezon palamutun bol olacağını tahmin ettiğini belirterek, “Tezgahlarda bolluk bereket yaşanıyor. 3 tanesi 100 liradan tanesi 50 liradan, 100 liradan gramına göre satışa sunuldu. Vatandaşımız bu sene çok ucuz balık yiyecek. Bölgemizde Kilimli’den 4 kamyon, Kozlu ve Ereğli’den toplamda 10 bin kasa civarında balık çıktığı görülmekte. Önümüzdeki günlerde balık fiyatlarının daha çok düşeceğini ön görebiliriz. Palamut ağırlıklı olacak. İstavrit, mezgit olacak. Hamsinin biraz az olacağını düşünüyoruz. Palamut hamsi ile beslendiği için, büyük balık küçük balığı yer düşüncesiyle hamsinin az olacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)

Etiketler :