Fenomenlere erişim engeli sonrası büyük sürpriz: Rekor artış!

Fenomenlere erişim engeli sonrası büyük sürpriz: Rekor artış!
Instagram'a getirilen erişim engeli sonrası, fenomenlerin takipçi ve kazançlarında beklenmedik bir artış yaşandı. Fenomenlerin reklam anlaşmaları, markalarla birlikte rekor seviyelere ulaştı.

Instagram'ın Türkiye'deki erişim engeli, fenomenlerin gelirlerini olumsuz etkiledi derken, tam tersi bir durum ortaya çıktı. Erişim engeli sonrası yeniden açılan platform, fenomenlerin takipçi sayısını ve kazançlarını katladı. Reklam dünyasında beklenmedik bir patlama yaşandı.

341327.webp

INSTAGRAM ERİŞİM ENGELİ FENOMENLERİ VURDU, SONRA TAÇLANDIRDI

TGRT'nin haberine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’ın politikaları nedeniyle Türkiye genelinde platforma erişimi engelledi. Günlerce süren bu engel, fenomenlerin kazançlarını dibe çekti. Ancak engelin kalkmasıyla birlikte, fenomenlerin takipçi ve kazançlarında adeta bir patlama yaşandı.

MARKALARIN FENOMENLERE YÖNELİMİ ARTTI

Instagram’ın yeniden erişime açılmasıyla, fenomenler günlük 300 bin TL kayıptan, milyonluk kazançlara ulaştı. Markalar, kaybettikleri zamanı telafi etmek için fenomenlerle iş birliğini artırdı. Kadir Ezildi, Cem Özkok, Danla Bilic, Eylül Öztürk ve Gamze Erçel gibi popüler isimlerle yapılan anlaşmalar, günlük 1 milyon TL’yi aşan reklam hacimlerine dönüştü.

instagram87.webp

1,9 MİLYAR TL’LİK HACİM ETKİLENEBİLİR

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Instagram’ın bu süreçteki etkisini değerlendirerek, “Influencer’ların yönlendirdiği trafiğin toplam 1,9 milyar TL’lik bir hacmi etkileyebileceğini” ifade etti.

Kaynak:TGRT