Faizsiz evlilik kredisi 3 ilde daha uygulamaya geçiyor!

Faizsiz evlilik kredisi 3 ilde daha uygulamaya geçiyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, genç çiftlere yönelik faizsiz evlilik kredisi desteğinin 3 ilde daha başlayacağını duyurdu. Uygulamanın, düşük doğum oranlarına sahip illerde hayata geçirileceği belirtildi.

Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisi programının 3 yeni ilde başlatılacağı haberini verdi. Deprem etkisi altındaki bölgelerde 6 Şubat 2023'te başlayan bu program, büyük ilgi gördü. Şimdiye kadar 11 bin 11 çift başvurdu ve 3 bin 500'den fazla genç, evlilik ve danışmanlık hizmetlerinden faydalandı.

Proje kapsamında onaylanan çiftlere, 48 ay vadeli ve ilk 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira faizsiz kredi sağlanıyor. Bugüne kadar 2 bin 385 çift, evlilik öncesi eğitim programına katıldı ve kredi desteği aldı. Ayrıca 733 çiftin kredi ödemesi bu ay içerisinde yapıldı.

Yeni Evliler Dikkat! Faizsiz Evlilik Kredisi 3 İlde Daha Uygulamaya Geçiyor

O İLLERE DE FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

Diğer yandan, Bakan Göktaş, pilot uygulama olarak Karabük, Zonguldak ve Bartın gibi doğum oranlarının en düşük olduğu ü. ilde de faizsiz kredi desteği sağlanacağını duyurdu. Faizsiz evlilik kredisi hakkında detaylı bilgiler ilerleyen günlerde paylaşılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Başvurular için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili birimleriyle iletişime geçebilirsiniz. Faizsiz evlilik kredisi fırsatını kaçırmamak ve daha fazla bilgi edinmek için Bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını takibe alabilirsiniz.

Picture background