EYT'liler Dikkat! Bu Vergi Sizden Kesilmeyecek

EYT'liler Dikkat! Bu Vergi Sizden Kesilmeyecek
Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, EYT'lilerin yararlandığı önemli bir muafiyeti yazdı. Bu haktan yararlanmanın bazı şartları bulunuyor. İşte EYT'lilerin yararlandığı bu hakla ilgili merak edilenler.

Geçtiğimiz yıl emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile emekli olanlar, bu yıl emlak vergisi ödemek zorunda olmayacaklar. Ancak, bu muafiyetten faydalanabilmek için belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Bu şartları yerine getiremeyen EYT'liler, emlak vergisi muafiyetinden yararlanamayacaklar. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, EYT'lilerin emlak vergisi muafiyeti ile ilgili merak edilenleri kaleme aldı.

eyt-emlak.jpg

2023 yılında emekli olan EYT'liler, bu yıldan itibaren emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacaklar. Ancak, 2024 yılında emekli olanlar, önümüzdeki yıldan itibaren emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilecekler.

eyt-emlak6.jpg

EYT'lilerin emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilmeleri için, bağlı oldukları belediyeye başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında, "Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip Olanlar Dahil) Emeklilere, Dul ve Yetimlere Ait Form" adlı belgeyi doldurarak imzalamaları istenir. Belediyeler, emekli EYT'lilerden bu form dışında başka bir belge talep etmemektedir.

eyt-emlak7.jpg

Çalışan emekli EYT'liler, emlak vergisi muafiyetinden faydalanamazlar. Bu muafiyet için, emekli olduktan sonra herhangi bir işte çalışmamaları ve sermaye iradı gelirlerinin belirli bir tutarı aşmaması gerekmektedir. Ancak, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden EYT'lilere bu muafiyet uygulanmaz. Ancak, çalışmayı bıraktıktan sonra emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayabilirler.

Etiketler :