Evi İş Yeri Olanlar Dikkat: Ödemeyene Ceza Var İndirim Yok! Bugün Son

Evi İş Yeri Olanlar Dikkat: Ödemeyene Ceza Var İndirim Yok! Bugün Son
Evi, iş yeri arsa sahibi olanlar dikkat. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emlak vergisinin birinci taksit ödemeleri için bugün son gün. Türkiye’de gayrimenkul sahiplerinin bu vergiyi ödemesi zorunlu.

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemelerinde son gün bugün.

1-68-6.jpg

Emlak vergisi borç ödeme işlemlerini birden fazla yöntemle yapmak mümkün. Başta e-Devlet olmak üzere ilgili belediyelere müracat ederek ya da banka şubelerine giderek emlak vergisi ödeme işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

emlak-haber.webp

Emlak vergisini ödemeyenleri ise ceza bekliyor. Bu yıl yüzde 3,5'ten 4,5'e yükselen emlak vergisi geciktirme faizi, ödeme yapılmayan her ay vergi borcuna eklenmeye devam ediyor.

ÖDEMEYENE CEZA VAR

1 Haziran’dan itibaren verginin ilk taksidini ödemeyenlerden aylık yüzde 4,5 gecikme zammı alınacak.

emlak-vergisinde-ilk-taksit-odemeleri-yarin-sona-eriyor.webp​​​​​​​

KİMLER MUAF OLACAK?

Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler, emekli maaşından başka geliri olmayanlar, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene veya tek meskende hisseye sahip olmaları halinde (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) bu meskene ait vergi ödemiyor.