Ev sahiplerini üzecek, kiracıları sevindirecek yeni uygulama! Bakan Şimşek duyurdu: Artık E-Devlet'ten yapılacak

Ev sahiplerini üzecek, kiracıları sevindirecek yeni uygulama! Bakan Şimşek duyurdu: Artık E-Devlet'ten yapılacak
Ev sahiplerini üzecek, kiracıları sevindirecek yeni bir uygulama geliyor! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kira sözleşmelerinin artık E-Devlet üzerinden gerçekleştirileceğini açıkladı.

AKP'nin ekonomi politikalarıyla birlikte enflasyonun arttığı bir dönemde, ev sahipleri fahiş kira artışları yaparak kiracıları zor durumda bırakmıştı. Özellikle asgari ücretle geçim savaşı veren kiracılar, 10-12 bin liradan başlayan kira fiyatları karşısında çaresiz kalmıştı.

AKP hükümeti, kira fiyatlarına yüzde 25 zam sınırı getirmiş olsa da birçok ev sahibi bu sınıra uymayarak yüzde 100'ün üzerinde kira artışları yapmıştı. Bu durum ülke genelinde birçok ev sahibi-kiracı anlaşmazlığına ve hatta bazılarının ölümle sonuçlanan kavgalara neden olmuştu.

kapak-100359.jpg

Geçtiğimiz Ağustos ayında artan ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları sebebiyle 47 bin tahliye davası açılırken, 100 bin kadar da kira tespit davası başlatılmıştı. Kiracılar, ev sahiplerinin kira sözleşmelerine uymamalarına büyük tepki göstermişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk canlı yayınına katılarak ekonomideki gelişmeleri ve gelecekteki planları hakkında bilgi verdi. Şimşek, ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarına neden olan kira sözleşmelerinin artık E-Devlet üzerinden yapılacağını duyurdu.

e-devlet-aa-1716978.jpg

Mehmet Şimşek'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
“Amacımız, bundan sonra tüm kira sözleşmelerini E-Devlet üzerinden yapmaktır. Son iki ay içinde 420 binden fazla kapı zili çaldık. Elimizdeki bilgileri, fiili durumu karşılaştırdık. Bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi gerekiyor.”

Etiketler :