Europower Enerji halka arzı kaç lot verir? Europower Enerji halka arzı ne zaman?

Europower Enerji halka arzı kaç lot verir? Europower Enerji halka arzı ne zaman?
Yatırımcıların aylardır beklediği halka arzlardan biri olan Europower Enerji 12-13-14 Nisan'da talep toplayacak. Peki Europower enerji kaç lot verir? İşte detaylar ve ihtimaller...

Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş. payların halka arzına ilişkin talep toplama tarihleri 12-13-14 Nisan 2023 olarak belirlendi.

Halka arz edilecek toplam 50.000.000 nominal değerleri payların yüzde 80'i yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 3'ü grup çalışanlarına, yüzde 17'lik kısım ise yurt içi kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilecek.

Öte yandan kesin talebin satışa sunulan paydan fazla olması durumunda 10.000.000 lot payın ek satışı gerçekleştirilecek. Bu payın yatırımcı grupları arasındaki dağılımı Ak Yatırım'ın önerileri ile şirket tarafından belirlenerek kesinleşecek.

Europower Enerji kaç lot verir?

Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş. payların halka arzına ilişkin talep toplama tarihleri 12-13-14 Nisan 2023 olarak belirlendi. Peki Europower Enerji kaç lot verir, Kaç para ile talepte bulunmak mantıklı?

Son olarak yapılan Koza Polyester'in halka arzına 1,7 milyon kişi talepte bulundu ve katılım rekoru kırıldı. Europower Enerji'nin halka arzına ise daha fazla yatırımcının talepte bulunması ve 2 milyon kişiyle yeni bir rekor kırılması bekleniyor

40,60 liradan talep toplayacak olan Europower Enerji halka arzında bireysel yatırımcıya 40 milyon lot ayrıldı. Kabaca bir hesap yapıldığında 2 milyon yatırımcının talep oluşturması durumunda kişi başı yaklaşık 20 lot vermesi bekleniyor.

Etiketler :