Erzurum’a 3 Milyar TL’lik Yatırım! Birden Fazla Sektörde Faaliyet Gösteren Şirket Halka Arza Hazırlandığını Böyle Duyurdu

Erzurum’a 3 Milyar TL’lik Yatırım! Birden Fazla Sektörde Faaliyet Gösteren Şirket Halka Arza Hazırlandığını Böyle Duyurdu
Türkiye'nin temizlik kağıdı tüketiminin %30'undan fazlasını üretebilme kapasitesine sahip Lila Kağıt, halka arz hazırlıklarını tamamladı. 1930 yılına dayanan köklü bir aile şirketi olan Lila Kağıt, 17 yıllık temizlik kağıdı sektörü geçmişinde istikrarlı bir büyüme grafiği çizdi. 70 bin ton ile başladığı üretim kapasitesini 271 bin tona çıkararak sektörün devleri arasına girdi.

Tekirdağ Ergene'deki 300 bin metrekarelik tam entegre tesisi ile Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük üreticileri arasında yer alan Lila Kağıt, Türkiye'nin 81 ilinde 80 binden fazla satış noktasına ulaşarak geniş bir dağıtım ağına sahip. 5 kıtada 81 ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, yılda 200 bin tona yakın satış ile binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor.

lila-kagit-ceosu-alp-ogucu-7vcw-cover-jpg.webp

Şirketin sektöründe ihracattaki başarısı ile ayrıştığını vurgulayan Alp Öğücü, “Biz her yıl ürettiğimiz ürünlerin ortalama yüzde 70’ini ihraç eden bir şirketiz. 2022 yılında 265 milyon dolarlık ihracat yaptık. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Gürcistan, Irak gibi yakın pazarların yanı sıra Amerika, Peru gibi çok uzak pazarlar da var. Lila Kağıt olarak Türkiye’nin kalkınmasının yolunun üretim, yatırım, ihracat, istihdamdan geçtiğini biliyoruz. Türkiye’nin geleceği katma değerli ürün üretip bunu satabilmekte yatıyor. Bizler de bu bilinçle Türkiye’den çıkan bir şirket olarak her yıl artan yatırımımız, üretim kapasitemiz ve ihracatımızla Türkiye’nin büyüme hedefine katkı sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yenilenebilir enerji dahil 5 yılda 5 milyar TL’lik yatırım planı yaptıklarını ifade eden Alp Öğücü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi kuzeyden güneye 90 derecelik bir açıyla böldüğümüzde doğu kısmında bugüne kadar hiçbir temizlik kağıdı üretim tesisi kurulmadı. Biz Erzurum’da Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinin ilk temizlik kağıdı üretim tesisini kuruyoruz. Erzurum için zemin düzeltme, enerji altyapı çalışmaları tamamlandı. Nisandan itibaren beton atma çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. 2025 yılının başında Ergene’den getireceğimiz bobin kağıtları işleyerek üretime başlamayı planlıyoruz. Ardından kağıt üretimini de Erzurum’da yapmayı hedefliyoruz. Bu yatırım ile hem bölgenin kağıt ihtiyacını karşılamayı hem de Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere Irak, Gürcistan gibi pazarlara, maliyet avantajı sağlayarak ihracat yapmayı hedefliyoruz. İlk 4 yılda 3 milyar TL’lik bir yatırım ile direkt ve indirekt olarak 500’den fazla kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz.”

Etiketler :