Erdoğan'ın açıklamalarının ardından emekliler bu sorunun yanıtını merak ediyor: Emekli maaşına zam ne zaman yapılacak?

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından emekliler bu sorunun yanıtını merak ediyor: Emekli maaşına zam ne zaman yapılacak?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde yaptığı açıklamada “Memurlarımıza bu zamanlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil” dedi ancak tarih vermemesi dikkati çekti.

Erdoğan, Macaristan’a gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında uçakta yaptığı açıklamada memur ve memur emeklileriyle ilgili vaat sinyali verdi ama net bir tarih vermedi.

Erdoğan “Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamanlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

Meclis’ten geçirilen Torba Yasa kapsamında memurlara enflasyon farkına ilaven seyyanen 8 bin 76 liralık zam yapıldı, en düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarıldı. Emekliler ise söz konusu seyyanen maaş artışından nasibini alamadı. Emekliler, 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme kapsamında yüzde 17,55 zam oranı belirlenen emekli ilave zamla birlikte yüzde 25’lik zam aldı. Ancak bahse konu zam 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşlarına yansıtılmadı.

EMEKLİLERİN GÖZÜ KULAĞI MAAŞ İYİLEŞTİRMESİ İÇİN ERDOĞAN’DA

Erdoğan son açıklamalarında emeklileri ‘gözeteceklerine’ ilişkin mesajlar verdi. Zam için toplu sözleşme görüşmelerinin netleşeceği ocak ayını işaret etti. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacaklarını belirtti.

Erdoğan bugün yaptığı açıklamada da her ne kadar “olacak şey” değil dese de zam tarihi konusunda net konuşmadı.

BEKLENTİYİ YÜKSELTTİ: ZAM OCAK AYI ÖNCESİNDE Mİ YAPILACAK?

Erdoğan’ın daha önce zam için ocak ayını işaret etmesi yaklaşan yerel seçimler öncesinde emeklilerin zam beklentisini tam karşılamazken, “emeklilerimize hiçbir şey gelmesi olacak şey değil” demesi ise bu kez ocak ayı öncesi zam beklentisini yükseltti.

BAKAN “TALİMATI” ALDIK DEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise emekli zammı için Erdoğan’dan talimat aldıklarını belirterek Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

Işıkhan, “Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

Etiketler :