Erdoğan Duyurmuştu: Emeklilerin Zamlı Promosyonları O Tarihte Hesaplara Yatacak

Erdoğan Duyurmuştu: Emeklilerin Zamlı Promosyonları O Tarihte Hesaplara Yatacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklama ile, kamu bankalarından emekli maaşı alan vatandaşlara ödenen promosyon tutarlarının 8 bin ile 12 bin lira aralığına yükseltileceğini belirtmişti. Yapılan açıklama sonrası Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank müşterisi emeklilerin promosyon ödemelerinin hangi tarihte yapılacağı da ortaya çıktı.

3 yıl boyunca emekli maaşını aynı bankadan alacağına dair söz veren emeklilere, banka tarafından ödenen nakit promosyonlarda değişikliğe gidilecek.

Kayseri mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak promosyon ödemeleri için "Kamu bankaları aylığa göre 8-12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına inanıyorum" dedi.

Bakan Işıkhan, kamu bankalarının pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacağını belirtirken, zamlı promosyonların hangi tarihte hesaplara yatacağı da belli oldu.

lirakapak.jpgSEÇİM ÖNCESİ HESAPLARA YATMIŞ OLACAK

31 Mart'ta yapılacak seçimlerden önce milyonlarca emekliye beklediği maaş ve ikramiye artışını sunamayan hükümet, zamlanan promosyonları 28 Mart tarihinde hesaplara yatıracak. Bu yolla emeklilerin sandığa gitmeden önce eline bir miktar para geçmesi hedeflenirken, halihazırda uygulanan promosyon miktarlarına ne oranda zam yapılacağı da yavaş yavaş netlik kazanıyor.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan oluşan 3 kamu bankası, şu anda emeklilere aldıkları maaş oranına göre 3 bin ile 5 bin lira arasında promosyon ödemesi yapıyor. Bu tutar 8 bin lira ile 12 bin lira seviyelerine çıkarılacak olsa da, hangi maaş aralığına ne kadar promosyon ödeneceği ilerleyen günlerde açıklanacak.

PROMOSYON İPTALİ İÇİN ÖDEME YAPMAK GEREKMEYECEK

Promosyonlar için sözler 3 yıllık veriliyor olsa da, zamlanan promosyon kampanyalarından yararlanmak için herhangi bir ödeme yapmak zorunda kalınmayacak.

Örneğin 4 bin 500 TL'lik promosyon ödemesi alan ve bu ödemenin üzerinden 1 yıl geçen vatandaş, yeni promosyon miktarının 10 bin lira olması halinde içeride olan 3 bin liralık ödemesi, promosyon tutarından kesilecek ve eline 7 bin TL geçecek.

Etiketler :