Emekliye Seyyanen Zamma Kapıyı Kapatan Erdoğan'a Tansu Çiller'li Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, maliyet hesabı çıkararak emekliye seyyanen zam kapılarını kapattı. Altaylı, Tansu Çiller hatırlatması yaptı.

Emekli maaşlarına yapılan zammın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maliyet analizi yaparak seyyanen zam önerilerine olumsuz yanıt verdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, emeklilere yönelik çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Altaylı, "Emeklileri açlıkla mücadele ederek enflasyonla başarı elde edebiliriz. Memurlara hiçbir ödeme yapılmazsa, maaşlar ödenmezse sorun sonunda çözülür" dedi.

FATİH ALTAYLI'DAN TANSU ÇİLLER HATIRLATMASI

Gazeteci Fatih Altaylı, emekli maaşı zammı üzerine Tansu Çiller örneğini hatırlattı. Altaylı, dikkat çekici bir açıklama yaparak, "Sanırım 1991 ya da 1992 yıllarıydı. Tansu Çiller o dönemde ekonomiden sorumlu bakan. Şöyle diyor: ‘6 ay maaş ödemeyeceğiz. Coşkun Ulusoy dönemin maliye bakanını arıyor, diyor ki: ‘Efendim, Tansu Hanım memur maaşları için gerekli parayı Ziraat Bankası'na yatırmadı. Maaş günü geliyor, yatırılması emrini imzalamadı. Ne yapacağız?’ Ne, nasıl falan… Süleyman Demirel de başbakan. ‘Ne oldu? falan… Tansu Çiller diyor ki, ‘Maaşları ödersek enflasyonla mücadele edemeyiz.’ 6 ay ödemezsek enflasyonla mücadele konusunda çok başarılı oluruz’" diye konuştu.

"MEMURLARA PARA VERMEZSEK SORUN ÇÖZÜLÜR"

Altaylı, "Bunun o zaman pek çok tanığı var. Hatta yakında yayınlanacak bir kitapta bir eski bakan bu hikayeyi de anlatıyor. Yani kısacası bugünkü durum da pek farklı değil. Emeklileri açlıkla mücadele ederek enflasyonla başarı elde edebiliriz. Memurlara hiçbir ödeme yapılmazsa, maaşlar da ödenmezse sorun sonunda çözülür. Seçimlerden sonra neler olacağını göreceğiz" şeklinde yorumda bulundu.

Etiketler :