Emekliye 'Halk Kart' Geliyor

Emekliye 'Halk Kart' Geliyor
31 Mart seçimleri öncesinde yerellerde sosyal belediyecilik uygulamaları ile vatandaşın yanında olacağını söyleyen CHP'den yeni adımlar geliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, CHP'li belediyelerde başlatılan 'Emekli Halk Kart' uygulamasının detaylarını paylaştı.

Türkiye Emekli Halk Kart uygulaması başlatıldığını, Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz otobüsleri açılış töreninde duydu. CHP lideri Özgür Özel'in ağzından duyulan gelişme hakkında detaylı açıklama ise CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer'den geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer: İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret için sürecin takipçisi olacağız

ALIŞVERİŞ VE FATURA ÖDEMELERİNDE KULLANILABİLECEK

CHP'li Taşçıer emeklilerin hizmetine sunulacak Halk Kart'ın alışverişlerde ve doğalgaz ve su faturalarının ödemelerinde kullanılacağını da açıkladı.

Taşçıer konuşmasını şöyle sürdürdü:

'BELEDİYENİN, KAMUNUN İMKANLARINI EMKLİDEN YANA TERCİH ETMEDİLER'

"Farklı belediyelerimiz farklı uygulamalar yapıyorlar. Şimdi biz büyükşehirlerimizde tek tip bir emeklilik kartı uygulamasıyla büyükşehirlerde yaşayan emeklilerimizin daha iyi koşullarda yaşaması noktasında CHP'nin iktidara geldiğinde emeklilere nasıl bir koşullar sağlayacağını gösterebilmek adına bir 'Emekli Kartı' uygulaması başlatıyoruz. Aslında bu bizim ilk söylemimiz değil, seçimlerden önce iktidara da biz böyle bir çağrı yaptık. Dedik ki; gelin bütünleşik bir 'Emekli Kartı' uygulaması yapalım yerel yönetimlerde ve Türkiye'nin 81 ilinde emeklilerimizin yaşadığı sorunlara bir nebze olsun derman olalım. Ancak iktidar buna yanaşmadı."

06-blkt-jpg.webp

'NAKDİ DESTEKLER OLACAK'

"Tabii ki hep söylediğimiz bir şey var. Çünkü siyaset bir tercih meselesi. Belediyenin, kamunun imkanlarını emekliden yana tercih etmediler. Bizim tercihimiz bu anlamda çok net. Emekçinin, emeklinin yanındayız. O nedenle de biz CHP'li belediyeler olarak Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla da büyükşehirlerimizde 'Emekli Kart' uygulamasını hayata geçireceğiz. Kasaptan alışveriş yapabilecekler, nakdi destekler olacak. Doğalgaz ve suda indirimler olacak. Kendi oturdukları semtlerde esnaftan alışveriş yapmalarını sağlayacak, kolaylaştıracak önlemler olacak. Yani iktidarın o devasa bütçesine karşı belediyelerimiz kısıtlı bütçemize rağmen biz emeklimizin yanındayız diyecek."