Emekliye 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? İkramiyenin miktarı ne kadar olacak? İkramiye ne zaman verilecek ve kimler alacak?

Emekliye 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi? İkramiyenin miktarı ne kadar olacak? İkramiye ne zaman verilecek ve kimler alacak?
Emeklilere , Cumhuriyet'in 100. yıldönümü nedeniyle Ekim'de ikramiye verileceği iddiaları kulisleri hareketlendirmişti. 7500 TL ile geçinmeye çalışan emeklinin iki gündemi var: Zam yapılacak mı? İkramiye verilecek mi? Peki ikramiye verilirse miktarı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Emeklilere yalnızca dini bayramlarda verilen ikramiyenin bu sene Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle Cumhuriyet Bayramı’nda da verileceği iddia edilmişti. Peki eğer verilirse 29 Ekim ikramiyesi ne kadar olacak?

Gazete Pencere'de yer alan habere göre kulislerde bu ikramiyenin tutarının 5 bin lira olduğu konuşuluyor. Birçok emekli derneği ise 10 bin lira olması yönünde çağrılarda bulunuyor.

İKRAMİYEDEN KİMLER FAYDALANACAK?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
Şehit yakınları ve gaziler
Ölüm aylığı alanlar
Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar
Geçici köy korucuları
Şeref aylığı alanlar
Şampiyon sporcular
Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri
Terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri

İKRAMİYE NE ZAMAN VERİLECEK?

Emeklilerin tamamına ikramiye verilmesi halinde bütçeden 2 milyar 750 milyon liranın üzerinde bir para çıkması bekleniyor. İkramiye kararının ilerleyen günlerde Meclis’e gelecek torba yasa ile alınması halinde ödemelerin 16-22 Ekim tarihlerinde hesaplara yatacağı tahmin ediliyor.

Etiketler :