Emeklilerin Bayram İkramiyeleri İkinci Kez Zamlanacak: Uzman İsim Açıklanacak Yeni Rakamı Duyurdu

Emeklilerin Bayram İkramiyeleri İkinci Kez Zamlanacak: Uzman İsim Açıklanacak Yeni Rakamı Duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenecek emekli ikramiyelerinin 3 bin TL'ye yükseltildiği duyurulmuştu. Ekonomist Şeref Oğuz, emekli ikramiyeleri hakkında iktidar tarafında yeni bir çalışma yapıldığını belirterek, açıklanacak yeni rakamı paylaştı.

Geçtiğimiz yıl 2000 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu mitinginde yaptığı açıklama ile 3 bin TL'ye yükseltilmişti.

Emeklilerin tepkisini çeken zam oranı hakkında konuşan Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, kulislerden aldığı bilgilere göre emekli ikramiyelerine ek bir zam geleceğini duyurdu.

ZAM ORANLARI GİBİ İKRAMİYE TUTARLARI DA DEĞİŞECEK

16 Ocak tarihinde SSK ve Bağ-Kur emeklisi için yüzde 42.57 oranında zam açıklayan iktidar, gelen tepkilerin ardından zam oranını 49.25'e çekmiş ve SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu vatandaşların aynı oranda artış almasını sağlamıştı.

liralasma3.jpgErdoğan tarafından ikramiyeler için açıklanan 1000 TL'lik zam oranının da ilerleyen günlerde değişeceğini belirten Oğuz, emekliye ödenecek yeni ikramiye tutarı hakkında net rakam verdi.

"YENİ EMEKLİ İKRAMİYESİ 5 BİN TL OLACAK"

Oğuz, Türkiye'deki yüksek enflasyon oramı nedeniyle emekli ücretlerinde kapsamlı bir değişikliğin de kaçınılmaz olduğunu belirterek, ilk aşamada emekli ikramiyelerinin 5 bin TL'ye çekileceğini belirtti.

liralasma2.webpUzman isim, ikramiyelerde ek zam açıklamasının seçimlere kısa bir zaman kala yapılmasını beklediğini belirtirken, ödeme takviminin ne zaman olacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Etiketler :