Emeklileri Çıldırtan Karar! Emeklilere Bu Para Artık Ödenmeyecek

Emeklileri Çıldırtan Karar! Emeklilere Bu Para Artık Ödenmeyecek
Milyonlarca emekli için yıllardır yapılan bayram öncesi maaş ödemeleri, bu bayram yapılmayacak. Çok sayıda emekli, 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde maaşlarının ödeneceğini planlayarak, bu şekilde kurbanlık satın alacağını düşünürken, hayal kırıklığı yaratan açıklama kabine toplantısı sonunda geldi.

Milyonlarca emekli, yıllardır uygulandığı gibi bu Kurban Bayramı'nda da maaşların bayram öncesinde hesaplarına yatacağını planlamıştı.

EMEKLİLERE ERKEN MAAŞ ÖDEMESİ YAPILMAYACAK

17 milyon emekliyi ters köşe eden haber, kabine toplantısı sonrasında geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin 3 bin TL'lik ikramiyeleri için 10-14 Haziran'ı işaret ederken, normal şartlar altında 18-27 Haziran tarihlerinde yatacak emekli maaşları hakkında ise hiçbir ifade kullanmadı.

emekli1.jpgBu durum, uzun yıllar sonra ilk kez Kurban Bayramı öncesinde maaşların erken ödenmeyeceği şeklinde yorumlandı. Söz konusu karar, milyonlarca emekli tarafından öfkeyle karşılandı.

EMEKLİLER KURBANLIK ALIŞVERİŞİ İÇİN ERKEN ÖDEMELERE GÜVENİYORDU

Karar sonrası sosyal medyadan iktidara tepkilerini gösteren emekliler, enflasyon karşısında ezildiklerini belirterek, yapılan değişiklik ile kurban kesmelerinin de önüne geçildiğini belirtti.

emekli2.jpg

Çok sayıda emekli, emekli aylıklarının düşük olması nedeniyle kurban kesemez hale gelirken, kıt kanaat geçinmesine rağmen kurbanlık için para biriktiren emekliler ise bayram öncesi yatması planlanan maaşlarına güveniyordu. Emekli maaşlarının bayram sonrasına kaldığının kesinleşmesiyle birlikte kurbanlık planı suya düşen milyonlarca emekli, iktidara ağır sözlerle sitem etti.