Emeklilere Zam Oranı Kesinleşti! Ankara'da Bu Rakam Konuşuluyor

Emeklilere Zam Oranı Kesinleşti! Ankara'da Bu Rakam Konuşuluyor
Emekliler, Temmuz ayında yüzde 45 zam alabilir, enflasyon ve refah payı hesaba katılacak. Bu, en düşük emekli maaşlarının artması anlamına geliyor. Emekliler, bayram ikramiyesiyle birlikte maaşlarını önceden alacaklar.

Emekliler, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında açıklanan kararla maaşlarına yüzde 25 enflasyon farkı ekleneceğini öğrenmişti. Ancak bu artış sadece kök maaşlara yapıldığı için, en düşük emekli maaşlarında herhangi bir artış olmamıştı.

screenshot-11-001.png

Yılın ilk ayındaki zam ise enflasyonun yüzde 49.25'ini aşmamıştı. Bu durum, en düşük emekli maaşlarının aynı seviyede kalmasına yol açtı. En düşük emekli maaşı 7,500 TL iken, yüzde 33.34 artışla 10,000 TL'ye çıkarıldı.

BAYRAM İKRAMİYESİ UMUT VERİYOR

16 milyondan fazla emekli, Ramazan Bayramı sonrası Kurban Bayramı'nda 3,000 TL'lik bir ikramiyeyi bekliyor. Bu ikramiye, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı statüsündeki emeklilere ödenecek. Emekliler, normalde Haziran ayının 17-26 arasında alacakları maaşlarını da bayram öncesinde hesaplarında görecekler.

thumbs-b-c-923ff6fd0fffd63c3c05438d6d7630fe.jpg

TEMİZİ BELLİ OLDU: YÜZDE 45 ZAM YOLDA

Ekonomideki olumsuz gelişmelere rağmen, Temmuz ayında emeklilere yapılacak zam konusunda umutlar artıyor. İddialara göre, enflasyon farkının yanı sıra refah payı da dikkate alınacak. Ankara kulislerinde, Temmuzda emeklilerin mağdur edilmemesi için yüzde 20'nin altında bir zam yapılmayacağı konuşuluyor. Buna göre, emeklilere yüzde 25 enflasyon + yüzde 20 refah payı zammı yapılacak ve toplamda yüzde 45'lik bir artış gerçekleşecek.