Emekliler için yeni sistem yolda! Prim gün sayısına göre maaş alacaklar

Emekliler için yeni sistem yolda! Prim gün sayısına göre maaş alacaklar
Son dönemde artan enflasyondan dolayı eriyen emekli maaşlarına tepkiler gelirken, İş Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile emekli maaşlarının hesaplanışında yeni bir formüle geçilecek.

Emekliler için prim gün sayısına göre maaş alma sistemiyle ilgili yeni bir düzenleme planlanıyor. Son dönemde emekli aylıklarının belirlenmesinde prim gün sayısı veya ödenen tutarın önemi azalmış durumda. Bu durum, asgari ücretin altında emekli maaşı alanların sayısının artmasına ve düşük maaş alan emeklilerin tepkisine neden olmuş durumda.

Yeni düzenleme, fazla prim ödeyenlerin daha yüksek maaş almasını sağlayacak ve emeklilik hakkı ile yaş gibi kriterlerin gözden geçirilmesini içerecek. Bu düzenleme, İş Kanunu'nda yapılacak ve emeklilerin isteği doğrultusunda hayata geçirilecek.

Ayrıca, emekli maaşlarının kök maaş sorununu çözmek amacıyla asgari ücret seviyesine çekilmesi planlanıyor. Örneğin, 59 yaşında emekli olan bir vatandaş için en düşük emekli maaşı 17 bin lira olarak belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024'ü "emekli yılı" ilan etmesiyle birlikte hükümet tarafından yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor. Bu düzenlemelerle ilgili kulis bilgileri gelmeye devam ediyor.

Etiketler :