Emekliler İçin Yeni Formül: En Düşük Emekli Aylığı İçin Uygulanacak

Emekliler İçin Yeni Formül: En Düşük Emekli Aylığı İçin Uygulanacak
En düşük emekli aylığını alan vatandaşlara yönelik yapılacak desteklerde detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor Yapılacak desteklerin neleri kapsayacağı belli oldu. Geliri 10 bin liranın altında olan vatandaşlar için uygulanacak yeni formülde son gelişmeler...

Hükümet nezdinde yapılan toplantılarda hayat pahalılığı ve 10 bin liranın altında gelire sahip olan emekliler için yeni bir formül masada. Emekli kart uygulaması ile en düşük emekli aylığının yanında bazı destekler de verilecek. İşte detaylar...

Masada olan formülle , en düşük emekli aylığı alanlara yönelik doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı adı altında destek verilmesi önerisi tartışmaya açıldı. Yapılan planlamalara göre, 10 bin lira ve altı maaş alan ve başkaca bir geliri olmayan emeklilere ‘Emekli kartı’ verilecek.

Bu kartlara doğalgaz, gıda ve elektrik harcamalarında kullanılması şartıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından para yüklenecek.

para-lira-cncx-cover.jpg
​​​​​​​​​​​​​​
İlerleyen süreçte aynı uygulamanın sadece asgari ücret geliri olan ailelere de yapılabilecek. Özellikle eğitim yardımı adı altında destekler verilecek.

c9jv0qca10gnzj2ou8dtca.webpAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, halen dar gelirli hanelere yönelik olarak yıllık 1.500 ile 3.500 lira arasında değişen doğalgaz tüketim desteği sağlıyor.

62758f0d70380e19f0d4cd0d.webp​​​​​​​
Ayrıca elektrik desteği olarak hanedeki kişi sayısına göre 130 ile 260 lira arasında ödeme yapılıyor.

bozuk-para-kavrami-degisti-20-lira-bozuk-para-oldu-utdh.webp​​​​​​​
Düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan desteklerden, 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardım programından faydalananlar yararlanabiliyor.

budwzuhpxkssylxd7xtjwg.webp​​​​​​​
Hane içindeki kişi başına düşen gelirin her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olması durumunda, ailelere ayrıca 850-1.250 lira arasında destek sağlanıyor.

Etiketler :