Emekliler Dikkat! Dolandırıcılar Emekli Promosyonlarının Peşinde, Bu Telefonları Alırsanız Hemen Kapatın!

Emekliler Dikkat! Dolandırıcılar Emekli Promosyonlarının Peşinde, Bu Telefonları Alırsanız Hemen Kapatın!
Dolandırıcılar bu kez de emeklileri hedef alarak banka promosyonları üzerinden vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. Banka çalışanı gibi arayan dolandırıcıların iki yöntem kullanıyorlar.

Son zamanlarda artan banka promosyonları ile birlikte dolandırıcılar da harekete geçti. Emeklileri hedef alan bu dolandırıcılar, sahte banka yetkilisi gibi davranarak vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

5.jpg

DOLANDIRICILAR BU 2 YÖNTEMİ KULLANIYOR!

Evde Promosyon Teslimi Yalanı: Kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcılar, emeklilere "Emekli promosyonunuzu evinize getiriyoruz" diyerek yaklaşırlar. Bu sırada, TC kimlik numarası, banka hesap numarası, banka kartı ve kredi kartı şifreleri gibi hassas bilgileri isterler. Bu bilgilerle dolandırıcılık yaparlar.

Zamlı Promosyon Aldatmacası: Daha önce promosyon almış emeklileri hedef alan dolandırıcılar, "Yeni zamlı promosyonu alabilmek için eski promosyonunuza ilişkin bir fark ödemesi var" diyerek yalan söylerler. Emeklilerden bu fark ödemesi için hesap numarası isterler ve bu yolla paralarını çalarlar.

zam.jpg

UZMANLAR UYARIYOR!

Adli Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık, bu dolandırıcılıkların genellikle telefon üzerinden gerçekleştirildiğini ve emeklilerin dijital konularda bilgi eksikliğinden faydalanıldığını belirtiyor. Kırık, dolandırıcıların özellikle maaş kartlarındaki CVV numaralarını hedeflediklerini ve bu numarayı ele geçirenlerin gece saatlerinde internet üzerinden işlem yaparak emeklilerin paralarını çaldıklarını söylüyor.

thumbs-b-c-e0d0af20c927a4dd0696d6d49fa2e3fb.jpg

thumbs-b-c-e325d3fce3dab9e6f5aea21d78aaca5d.jpg

Etiketler :