Emekli Gözünü TBMM'ye Çevirdi

Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisi maaşına yapılacak ek zammı bekliyor. Maaşa ek yüzde 5 zammı içeren kanun teklifi bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta çalışma hayatını ilgilendiren kanun teklifi için mesai yapacak.

EMEKLİLERE EK ZAM

Teklifle, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacak. Bu zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükselecek. Emeklilerin ek zamdan dolayı aldıkları artış, Ocak 2023 döneminden itibaren geçerli olacak.

CUMA GÜNÜNE KADAR ONAYLANMASI BEKLENİYOR

TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ek zam tasarısının, Cuma gününe kadar tamamlanarak onaylanması bekleniyor. Tasarının kabul edilmesi durumunda, emeklilere refah payı ve taban aylık artışıyla oluşan farklar ödenmeye başlanacak.

2paerrwwgkkgl7aehenzia.webp

İŞVERENE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

Teklifle, işverene asgari ücret desteği de 700 liraya yükseltilecek. Mevcut düzenlemede, işverene asgari ücret desteği 500 lira olarak uygulanıyordu. Yeni düzenlemeyle, işverenlerin asgari ücret desteğinden yararlanma süresi de 6 aydan 9 aya çıkarılacak.

4.jpg

İSTİHDAMI KORUMAYA YÖNELİK TEŞVİKLER

Teklifle, istihdamı korumaya yönelik kapsamlı teşvikler de bulunuyor. Buna göre, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılacak. Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indirilecek. Genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya girecek.

1.jpg

İŞVERENE SİGORTA PRİMİ DESTEĞİ

Teklifte, işverene sigorta primi desteğinin de süresi uzatılıyor. İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek 2 yıl daha uzatılıyor.

Bu düzenlemelerin, emeklilerin refahını artırması ve istihdamı korumaya yardımcı olması bekleniyor.

2.jpg

11.jpg

Etiketler :