Emekli Bayram İkramiyesi Ödemesi Ne Zaman? Kimler Bayram İkramiyesi Alacak?

Emekli Bayram İkramiyesi Ödemesi Ne Zaman? Kimler Bayram İkramiyesi Alacak?
Emekliler gözünü Kurban Bayramı ikramiyelerine çevirdi. Peki emekliler bayram ödemesini ne zaman alacak? EYT'liler ikramiyeden alabilecek mi? İşte emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili tüm detaylar.

Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihlerine denk geliyor. Bu nedenle en geç 15 Haziran'da ikramiyeler hesaplara yatırılacak. Tam tarihleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde duyurulacak.

thumbs-b-c-70dc9c44e2ed343d974ab60b105f5647.jpg

KİMLER NE KADAR ALACAK?

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in haberine göre Ramazan Bayramı'nda 3 bin lira olan ikramiye tutarında yeni bir düzenleme yapılmazsa, Kurban Bayramı'nda da 3 bin lira ödenecek. Dul ve yetim aylığı alanların ikramiyesi hisseleri oranında verilecek. İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara da gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında ikramiye verilecek. Örneğin; meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 45 olanlara 1.350 lira ikramiye yatırılacak.
2 dosyadan aylık alanlar ise en yüksek ödemeye imkan veren dosya üzerinden ikramiyesini alacak.

nisan-ayi-enflasyonu-aciklandi-emekliye-zamda-son-durum-belli-oldu-ssk-ve-bag-kurlu-temmuzda-ne-kadar-zam-alacak-4.jpg

EYT'LİLER DİKKAT!

Emekli ikramiyesi alabilmek için en önemli şart, bayramın içinde olduğu ayda aylık alıyor olmak. 31 Mayıs tarihine kadar aylık başvurusunda bulunanlar, 1 Haziran itibariyle bağlanacak emekli aylıklarıyla birlikte ikramiyelerini de alabilecek. Haziran ayında ve sonrasında başvuru yapanlar ise önümüzdeki yıl Kurban Bayramı ikramiyesi almaya başlayacak.

ev-hanimi-emekli.jpg

İKRAMİYE ŞARTLARINA UYUMLU OLANLAR NE YAPMALI?

İkramiye şartlarına uygun tarihte aylık başvurusu yapanlar, işlemleri ikramiye ödeme tarihine kadar yetişmezse, tamamlandıktan sonra aylıklarıyla birlikte paralarını alabilecek.